Γίνε σαν τον Βιερίνια

Άρθρο του Ευριβιάδη Ελευθεριάδη

Αλήθεια σε αυτό το πρωτάθλημα, που χρόνια τώρα, προβάλει τα χειρότερα ένστικτα του ανθρώπινου οργανισμού, ποιος μπορεί να μιλήσει με λογικά επιχειρήματα;

Για κάθε off-side γκολ, θα σου υπενθυμίσουν οι αντίπαλοι οπαδοί, άλλα παραδείγματα που ευνοήθηκε η ομάδα σου. Για κάθε επεισόδιο σε κάποιο γήπεδο, θα υπάρξει μία αντιπαραβολή για άλλα επεισόδια. Για κάθε τιμωρία, θα υπάρξει μία αναφορά σε μία ατιμωρησία άλλης ομάδας.

Το νέκταρ της ποδοσφαιρικής έκστασης, μπορεί να ξεπεράσει κάθε λογική σκέψη, κάθε ορθολογική αναφορά. Διάβασα για “πόλεμο”, διάβασα για κόντρα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, διάβασα για επαναστάσεις.

Και στη μέση πρωταγωνιστές δεν είναι οι ποδοσφαιριστές όπως θα έπρεπε, αλλά ιδιοκτήτες και παράγοντες, που σε τεράστιο ποσοστό, έχουν μία τουλάχιστον αμαρτία να κουβαλήσουν από πίσω τους. Σχεδόν όλοι, αν όχι όλοι.

Και λογικό σε αυτό το φαύλο πρωτάθλημα, αν είσαι υγιής επιχειρηματίας, γιατί να μπεις να ασχοληθείς; Για να μην ξέρεις από που θα σου έρθει;

Υ.γ.: Μέσα σε όλη αυτή τη σήψη, η κίνηση του Βιερίνια να αρνηθεί τις εντολές του Σαββίδη, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Αυτός είναι ο λαμπερός πρωταγωνιστής της χθεσινής αναμέτρησης. Αυτός και ο κόσμος του ΠΑΟΚ, που προσπάθησε να προστατεύσει την ομάδα του.