Γεννηματά: Fake news το δήθεν ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» και τη δημοσιογράφο Μυρτώ Λιαλιούτη, έδωσε συνέντευξη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας μεταξύ άλλων για τις εκλογές της Κυριακής.

«Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Δίνει δύναμη στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για μια Ευρώπη με προοδευτική ατζέντα, δίκαιη, δημοκρατική,  μακριά από τις συντηρητικές πολιτικές της ακραίας λιτότητας. Βάζει φρένο στο φασισμό, το ρατσισμό, τους εθνικισμούς, τον τυχοδιωκτικό λαϊκισμό που απειλούν την Ευρώπη. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι μήνυμα προοδευτικής αλλαγής  και για την Ελλάδα. Βάζει τέλος  στα διχαστικά αδιέξοδα και εκβιαστικά διλήμματα, που αναπαράγουν οι κοκορομαχίες παλιάς  και νέας δεξιάς των κ.κ. Τσίπρα-Μητσοτάκη. Σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας δυναμικής πορείας για οριστική έξοδο από την κρίση με ολοκληρωμένο σχέδιο για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη», είπε η κα Γεννηματά, ενώ συνέχισε «σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες, ανάμεσά τους το μισό εκατομμύριο νέων ψηφοφόρων, έχουν τη δύναμη να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές για να πάει η ζωή τους και η Ελλάδα μπροστά.
Η ψήφος τους έχει δύναμη, έχει αξία.
Δεν την χαρίζουν, δεν την χαραμίζουν.
Δεν την πετάνε στην αποχή. Κομμένη πλάκα..
Δεν την σπαταλάνε στην άκαρπη διαμαρτυρία.
Δεν την δίνουν bonus στην πόλωση και το διχασμό που καλλιεργούν οι δύο δήθεν μονομάχοι.
Καλούμε τους πολίτες να μην πάνε στην κάλπη παγιδευμένοι. Να υπερβούν τα ψεύτικα διλήμματα, να μην εγκλωβιστούν σε fakenews.  Fakenews που είναι σε πλήρη συμπαιγνία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και των  χορηγών τους ,  όπως έκαναν και στις δυο τελευταίες εκλογές. Μιλάνε για δήθεν ντέρμπυ για να υφαρπάξουν τις τελευταίες μέρες προοδευτικούς ψηφοφόρους. Το κόλπο πάλιωσε όμως και  δεν πιάνει πια και οι πολίτες ανταποκρίνονται  στο προοδευτικό προσκλητήριο του Κινήματος Αλλαγής».

Για το αν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  μπορεί να αντικαταστήσει ως ηγεμονεύουσα δύναμη στον χώρο της Κεντροαριστεράς το ΚΙΝΑΛ, η ίδια τόνισε «Μόνο οι ατάλαντοι μιμούνται όπως εύστοχα είχε πει  ο Μάνος Χατζηδάκης. Μακάρι ο κ. Τσίπρας, αντί να προσποιείται, να είχε πραγματικά διδαχθεί από τις παρακαταθήκες  Ανδρέα Παπανδρέου και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορείς ούτε καν να υποδυθείς το νέο ΠΑΣΟΚ με την εξαγορά μεμονωμένων στελεχών χωρίς πια καμία επιρροή στην κοινωνία, με αντάλλαγμα υπουργικές καρέκλες.  Ο λαός ξέρει να διακρίνει το αυθεντικό από κάθε είδους κακέκτυπο.
Η καρδιά των προοδευτικών πολιτών χτυπά στο Κίνημα Αλλαγής, όλο και πιο δυνατά, ξυπνώντας τον “κοιμώμενο γίγαντα της Κεντροαριστεράς” για την πολιτική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Από το bellaciao στην dolcevita , μια τετραετία δρόμος

«Είπαμε, από το bellaciao στην dolcevita , μια τετραετία δρόμος. Όλοι θυμούνται τον κ. Τσίπρα να ξιφουλκεί κατά της διαπλοκής, και να κατηγορεί το «παλιό» πολιτικό σύστημα. Προσωπικά, αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι η υποκρισία του που δεν έχει όρια . Όταν έχεις ασκήσει την πιο ταξική πολιτική υπέρ των ελίτ, εναντίον των φτωχών και της μεσαίας τάξης καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις ελίτ, τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς;
Για μας η   ηθική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην άσκηση πολιτικής και αδιαπραγμάτευτη στάση ζωής. Διδαχθήκαμε ένα διαφορετικό ήθος και ύφος προσφοράς στα κοινά και αυτό υπηρετούμε καθημερινά», ανέφερε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Για κάποια πιθανή συνεργασία με την ΝΔ, η Φώφη Γεννηματά απάντησε: «η ιστορική αποστολή της προοδευτικής Παράταξης δεν έχει  σχέση με ρόλους  κομπάρσου ή συμπληρώματος  κανενός.
Χαράξαμε αυτόνομη πορεία. Αυτή είναι η σταθερή μας θέση.
Η ΝΔ είναι διαχρονικά και σταθερά πολιτικός μας αντίπαλος.
Κοιτάξτε, ο κ. Μητσοτάκης την δουλειά του κάνει. Είναι αρχηγός της Δεξιάς και προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες. Τη μια χαρακτηρίζει χαμένη την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής και  την άλλη δήθεν μας καλεί σε συνεργασία.
Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει  τη θέση μας προς πάσα κατεύθυνση. Ζητάμε από τους πολίτες  δύναμη καθαρής  διερευνητικής εντολής ώστε  με βάση το Σχέδιο Ελλάδα, που έχουμε βάλει ήδη πάνω στο τραπέζι, σε περιβάλλον εθνικής συνεννόησης να σχηματισθεί κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης για την ανασυγκρότηση της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση. Και για να συνεννοούμαστε. Καμιά αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση με βολικά αριθμητικά συμπληρώματα δεν μπορεί να βγάλει,  σε αυτές τις συνθήκες,  τη χώρα από το αδιέξοδο. Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια που οι πολίτες πρέπει να λάβουν υπόψη τους».

Για το ΚΙΝΑΛ και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη σχέση του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψηφίους είπε «απλά είναι τα πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει την στελεχιακή του γύμνια πίσω από στελέχη μας. Ο κ.Τσίπρας απλά δεν είχε τα κότσια, ούτε τις δυνάμεις να κατεβάσει δικούς τους υποψήφιους.
Οι δεσμοί μας με την Αυτοδιοίκηση είναι  ανεξίτηλοι και αυτό θα αποτυπωθεί στο χάρτη. Όχι με κομματικά χρώματα αλλά με την ισχυρή παρουσία πετυχημένων αυτοδιοικητικών προσώπων και σχημάτων», ενώ έστειλε και το μήνυμα της για τις Ευρωεκλογές «η Ευρώπη χρειάζεται μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές βγαίνουμε μπροστά για να μπει τέλος στις πολιτικές της λιτότητας , να ξαναστήσουμε την κοινωνική Ευρώπη, να δώσουμε διέξοδο στις νέες γενιές, να επαναφέρουμε τις πολιτικές της σύγκλισης. Μόνο έτσι θα κλείσουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τους λαϊκιστές».
«Να δοθεί δυνατά το μήνυμα αλλαγής των  πολιτικών συσχετισμών. Να γίνει το κρίσιμο βήμα  για την προοδευτική ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν. Για αυτό απευθυνόμαστε στους πολίτες και ζητάμε ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής τώρα. Για να πάμε τη ζωή μας και την Ελλάδα μπροστά», κατέληξε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.