Γιάννης Μπουτάρης: «Ο δήμος θα έπρεπε να διαχειρίζεται περισσότερους πόρους»

Της Βιβής Κοτσαπουϊκίδου

«Δεν είμαι κεντρικός πολιτικός, της κεντρικής πολιτικής σκηνής», ήταν μια από τις φράσεις που είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε μια συζήτηση-συνέντευξη στο πλαίσιο του #PRESSnext_gen και σε νεαρούς φοιτητές δημοσιογραφίας.
Ο Δήμαρχος μίλησε για το συλλαλητήριο της Κυριακής στο οποίο διαφωνούσε εξαρχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά “Λένε ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Είναι ψέμα. Είναι τρεις. Η δεύτερη είναι στην ΠΓΔΜ και τρίτη στη Βουλγαρία” , αλλά και το αν θα ξανά «κατέβει» για δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κάτι στο οποίο είναι θετικός, αν και όπως τόνισε χιουμοριστικά «σε δύο χρόνια θα είμαι 79, μπορεί να έχω πάθει εγκεφαλικό και να μην κατέβω».
Επιπλέον, μίλησε για την παιδεία και το «χαρτζιλικάκι» που παίρνει ο Δήμος από το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο δεν είναι αρκετό για να καλυφτούν βασικές ανάγκες, όπως είναι η θέρμανση. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «Οι Δήμοι πρέπει να έχουν διευρυμένες αρμοδιότητες και να διαχειρίζονται οι ίδιοι τους πόρους που έρχονται από την κυβέρνηση ή τα εκάστοτε Υπουργεία».
Την ίδια ώρα ο Σταύρος Καλαφάτης, «επιτέθηκε» στον Γιάννη Μπουτάρη για την απουσία του από το δημοτικό συμβούλιο, ρωτώντας: «Συζητάμε για ένα πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι είναι το σχέδιο που θα ρυθμίσει το μέλλον της πόλης για τα επόμενα 30 με 40 χρόνια. Είμαστε σχεδόν όλοι εδώ. Δε λείπει κανείς, παρά μονάχα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης! Έχει θεσμική υποχρέωση; Ή δίνει συνέντευξη σε σπουδαστές του ΑΠΘ». Ενώ συμπλήρωσε «Το μέλλον το δικό του τον απασχολεί πιο πολύ από το μέλλον της πόλης».