Γιάννος Παπαντωνίου: Αρνείται τις κατηγορίες – Μαγικό χέρι μαγείρεψε στοιχεία και αριθμούς στο κατηγορητήριο

Για ”μαγικό” χέρι που ανακάτεψε τους αριθμούς και τα στοιχεία στο κατηγορητήριο έκανε λόγο ο Γιάννος Παπαντωνίου, σχετικά με την προφυλάκισή του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάποιος συνέδεσε άσχετα μεταξύ τους πρόσωπα και κινήσεις λογαριασμών.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, προφυλακίστηκαν για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα όσον αφορά «δώρο» που κατηγορείται ότι έλαβε από την εταιρία “THALES NEDERLAND B.V.” τουλάχιστον ύψους 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων το οποίο αποτέλεσε μέρος τουλάχιστον του συνολικού χρηματικού ποσού των 4.608.773, 02 ελβετικών φράγκων.

Τα χρήματα αυτά ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι τα «διατηρούσε εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποκρύπτοντας από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου φέρεται ότι «ενήργησε από κοινού με τη σύζυγο του και συγκατηγορουμένη του Σταυρούλα Κουράκου με συγκεκριμένη μέθοδο και σε εκτέλεση κοινού σχεδίου δράσης που εκπόνησε κατόπιν συναποφάσεως τουλάχιστον με αυτήν, ενεργώντας είτε κατά μόνας, είτε από κοινού με την ανωτέρω συγκατηγορουμένη του, αλλά και με άλλα εισέτι άγνωστα στην ανάκριση πρόσωπα, με σκοπό νομιμοποίηση των παράνομων ωφελημάτων του».

Τα χρήματα αυτά όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που έχουν συντάξει οι δικαστικές αρχές ο Γιάννος Παπαντωνίου φέρεται να τα έλαβε από τον αντιπρόσωπο της γαλλικής εταιρίας στην Ελλάδα ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή.

Στη συνέχεια μέσω φιλικού του προσώπου διοχετεύτηκαν κατά τις δικαστικές αρχές σε λογαριασμούς του στην Ελβετία.

”Καίει” τον Παπνατωνίου ο φίλος του

Ο επιχειρηματίας, φίλος του υπουργού, φέρεται στην δική του απολογία να παραδέχθηκε πως έβγαλε το 2002 και το 2003 2,5 εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό του πρώην υπουργού στην Ελβετία. Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός ωστόσο υποστήριξε ότι αυτά τα χρήματα προερχόταν από κληρονομιές και έργα τέχνης, μη καταφέρνοντας να πείσει ανακριτές και εισαγγελέα, καθώς δεν προσκόμισε τα απαραίτητα παραστατικά.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές «διακίνησε στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά συνολικού ύψους τουλάχιστον 4.608.773, 02 ελβετικών φράγκων τα οποία φέρεται ότι έλαβε ως παράνομο περιουσιακό όφελος με μοναδικό σκοπό να συγκαλύψει την αληθινή προέλευση αυτών, χρησιμοποιώντας τον χρηματοπιστωτικό τομέα με την τοποθέτηση, διαχείριση, χρησιμοποίηση και διακίνηση μέσω αυτού αυτών των ποσών-παρανόμων εσόδων, με τελικό σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα, αποτέλεσμα το οποίο και επεδίωξε».

Η απολογία

«Η σύνδεση αναλήψεων σε μετρητά ενός αντιπροσώπου οπλικών συστημάτων – που έχει πεθάνει – από λογαριασμούς του σε ελληνικές τράπεζες με καταθέσεις μετρητών φιλικού μου προσώπου σε δικούς του ελληνικούς λογαριασμούς είναι αδιανόητη όταν δεν υπάρχει καμιά απολύτως σχέση μεταξύ τους!!! Ούτε ηλεκτρονική μεταβίβαση , ούτε επαφή, ούτε καν επικοινωνία ή γνωριμία !!! Και, βέβαια, καμιά απολύτως σχέση ή γνωριμία και, κατά μείζονα λόγο, συνάντηση μεταξύ του αντιπροσώπου και εμένα !!!

Κάποιο «μαγικό χέρι» φαίνεται να συνδέει τα μετρητά του ενός με τα μετρητά του άλλου. Δεν υπάρχει προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά να αποδίδονται βαρύτατες κατηγορίες, όπως «παθητική δωροδοκία» ή «νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα», χωρίς καμιά απολύτως ένδειξη, ηλεκτρονική διαβίβαση ή μαρτυρική κατάθεση, μεταφοράς χρημάτων μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων. Οι συντάκτες του κατηγορητηρίου πραγματοποίησαν, για να φτάσουν στο ποθούμενο συμπέρασμα, όχι απλώς λογικό άλμα αλλά ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο Σύμπαν, απαξιώνοντας πλήρως την αποδεικτική διαδικασία».

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi