Γιατί αν δεν αγαπάς εσύ τον εαυτό σου… τότε ποιος;

Της Μαγδαληνής (Μάγδας) Βόσσου, η Μάγδα είναι Φοιτήτρια του Τμήματος της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Ε.Κ.Π.Α. (Επιμέλεια Κειμένου: Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς)

Είσαι όμορφη.
Ακόμα σκέφτεσαι τι πρέπει να ονομάζουμε όμορφο;
Μην το πολύ-σκέφτεσαι… είσαι όμορφη!
Καθημερινά βομβαρδίζεσαι από διάφορα «πρότυπα». Μην ντρέπεσαι… όλες λίγο ή πολύ το έχουμε σκεφτεί: Να κάνω τα μαλλιά μου σαν της Α θα είναι πιο ωραία. Αν αδυνατίσω θα δείχνω σαν την Χ έτσι ίσως να φαίνομαι πιο όμορφη. Λέω να κάνω μια πλαστική… όλες κάνουν γιατί όχι και εγώ, θα μου πηγαίνει και θα φαίνομαι και πιο όμορφη στις φωτογραφίες.
Σαν να μην έφτανε αυτό,βρήκες και τον «έρωτα». Δεν χάνει στιγμή να σου υπενθυμίζει πως δεν σου πάει το έντονο βάψιμο ή το μακρύ φόρεμα που σου αρέσει. Και πάλι… μην ντρέπεσαι,λογικό είναι να σε πάρει από κάτω, να σε επηρεάσει έστω και λίγο. Και σε όλα αυτά εκεί είναι που πρέπει να πεις ότι ναι είμαι όμορφη!
Θέλει δουλειά το να μάθεις να αποδέχεσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου. Δεν μπορούν να το κάνουν όλοι και σίγουρα όχι στον ίδιο βαθμό. Δεν είναι κάποιο είδος διαγωνισμού… θέλει χρόνο και τα αποτελέσματα όταν γίνουν ορατά θα είναι τόσο ικανοποιητικά που θα δεις ότι άξιζε τον χρόνο.
Είσαι αυτή που είσαι και αν δεν αρέσεις σε κάποιον δεν χρειάζεται να αλλάξεις εσύ. Σίγουρα η βελτίωση είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής, ας μην αφήσουμε όμως τα εξωτερικά ερεθίσματα να αλλάξουν υπερβολικά τον εαυτό μας.
Διώξε ότι τοξικό υπάρχει στη ζωή σου… όποιον προσπαθεί να σε αλλάξει ή να σε ρίξει. Αφιέρωσε χρόνο για τον εαυτό σου… φρόντισε τον, ασχολείσου με πράγματα που σε ευχαριστούν είτε αυτό είναι μια δραστηριότητα είτε είναι μια βόλτα. Θα τον μάθεις καλύτερα θα εξοικειωθείς μαζί του και στο τέλος θα μάθεις να τον αγαπάς.
Έτσι θα μπορείς να πεις σίγουρα ότι είσαι όμορφη ακριβώς όπως είσαι με αυτά τα εσωτερικά και εξωτερικά χαρακτηριστικά σου. Γιατί αν δεν αγαπάς εσύ τον εαυτό σου… τότε ποιος;
ΥΓ: Μαγδαληνή, χρονιά σου πολλά! 🙂