”Γιατί εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο” με σκοπό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου

Ο Δήμος Παύλου Μελά διοργανώνει τη Μουσική Φιλανθρωπική Εκδήλωση ”Γιατί εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο” τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, στις 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, που βρίσκεται στην οδό Λαγκαδά 221, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου και πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, με τη συμμετοχή των μουσικών Βασίλη Πρατσινάκη, Ανδρέα Καρακότα, Ηλία Βελλή, Γιάννη Φιλιππουπολίτη και τη χορωδία και ορχήστρα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα προσφερθούν για την αγορά ηλεκτρικού αναπηρικού αμαξιδίου που χρειάζεται μαθήτρια Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Παύλου Μελά.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου ”Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία – Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά” και του Δικτύου ”Ενημερώνομαι – Ανακυκλώνω – Σκέφτομαι τον Συνάνθρωπο”.

Συνεργαζόμενοι φορείς:

Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης,

Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης,

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού-Βερτίσκου.

Συμβολική είσοδος 3 ευρώ.

Το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο ”Ενημερώνομαι – Ανακυκλώνω – Σκέφτομαι τον Συνάνθρωπο” λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια μέσα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αποτελεί μια δράση που στόχο έχει να συμβάλει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου σε θέματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης, κοινωνικής συμμετοχής και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Σχολική Κοινότητα, εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκεντρώνουν καπάκια από πλαστικά μπουκάλια, τα οποία δίνονται σε εταιρεία ανακύκλωσης, με σκοπό τη διάθεση αναπηρικών αμαξιδίων για μαθητές που τα έχουν ανάγκη.

Με αυτές τις ενέργειες έχουν ήδη δοθεί ηλεκτρικά αναπηρικά αμαξίδια σε μαθητή του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού και σε μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου.