Γιώργος Χατζόπουλος:«ΝΙ ΠΙ. Ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής»

Ο Γιώργος Χατζόπουλος παρουσιάζει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19:00 στον ΙΑΝΟ, Αριστοτέλους 7 το βιβλίο του ΝΙ ΠΙ. Ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής, εκδόσεις Πατάκη. Θα μιλήσουν οι: Αλεξάνδρα Μητσιάλη συγγραφέας, Έλενα Αρτζανίδου συγγραφέας-εκπαιδευτικός, Ελένη Κατσαμά συγγραφέας (μέσω βίντεο). Θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο οι: Μαρία Τσιμά (συγγραφέας, ηθοποιός) & Δημήτρης Τσιλινίκος (ηθοποιός, συγγραφέας). Θα ερμηνεύσουν τραγούδια του βιβλίου οι: Κορτέσσα Τσιφοδήμου (τραγούδι), Θανάσης Παύλου (κιθάρα) και Κυριακή Κόντη (κιθάρα). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

Βρισκόμαστε στα 1828, στο Αιγαίο Πέλαγος. Ο ελληνικός στόλος μετά από εντολή του Ι. Καποδίστρια επιχειρεί να καθαρίσει τις θάλασσες από τους Έλληνες πειρατές, που επί δεκαετίες τρομοκρατούσαν τα νησιά και λεηλατούσαν τα εμπορικά πλοία των Αγγλογάλλων και των Τούρκων. Μια βάρκα δίχως κουπιά πλέει ακυβέρνητη. Πάνω της δύο εξαντλημένοι από την πείνα και τη δίψα άντρες. Ο ένας, ο Νι Πι, ο πιο άγριος και πανούργος πειρατής του Αιγαίου. Ο άλλος, ο Βαρθολομαίος, φίλος και πλοηγός του Νι Πι. Στα χέρια τους κρατάνε το ημερολόγιο του Γάντζου του Σούσουρα. Οι αμύθητοι θησαυροί του και το καλά κρυμμένο μυστικό του τους περιμένουν. Στα όρια της Ιστορίας και του Μύθου, οι δύο ήρωες του βιβλίου, αφού διασχίσουν το Αιγαίο, φτάσουν στην Μπαρμπαριά και μετά στην Κρήτη, αφού συναντήσουν Σειρήνες, χανούμισσες, δράκους, όμορφες και σκληρές δεσποσύνες, αφού εμπλακούν σε ναυμαχίες, μονομαχίες, προδοσίες, δολοπλοκίες, έρωτες και θυσίες, στο τέλος θα κάνουν τις επιλογές που θα τους οδηγήσουν στον πιο πολύτιμο θησαυρό της ζωής.

Μία συναρπαστική περιπέτεια, με πολύ χιούμορ, που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους από τον μοναδικό κόσμο του Νι Πι, του τελευταίου πειρατή του Αιγαίου, ως το μυστικό της ζωής!

Ο Γιώργος Χατζόπουλος σπούδασε Παιδαγωγικά, Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Συγκριτική Λογοτεχνία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει γράψει τα θεατρικά: Μοργκεντάου (2003), που ανέβηκε στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης Θεσσαλονίκης το 2007, Πλατεία Εμπορίου ή πόσο καλό είναι το φως (2004), Υδάτινες ιστορίες (2007). Έχει γράψει τη νουβέλα Βγερού γλυκά φανού (Αιώρα, 2015), η οποία ανέβηκε στο Θέατρο Αυλαία και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα.