Δέκα εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο με αναρωτική λόγω κορονοϊού

Γιατί ανησυχεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ; Δείτε τις δηλώσεις του #newn #ippokrateio #covid19

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικούς. Καθώς εκτιμάται ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει αύξηση της μεταδοτικότητας, λόγω της αλλαγής του καιρού, αλλά και αύξηση των περιστατικών στα νοσοκομεία, η ανησυχία για ακόμη περισσότερα κρούσματα σε υγειονομικούς είναι έντονη. Σήμερα, 150 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της χώρας απουσιάζουν με αναρρωτική άδεια λόγω κορωνοϊού, ενώ 30 χρειάστηκαν νοσηλεία σε κλινικές COVID-19 και ένας σε ΜΕΘ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας ότι “έτσι όπως αντιμετωπίζεται το ζήτημα, θα ξεμείνουμε από προσωπικό στα νοσοκομεία“. “Κινδυνεύει η ζωή των υγειονομικών” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ σε τέσσερα μόνο νοσοκομεία, ασθενούν από κορονοϊό 34 εργαζόμενοι και τα τεστ, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, συνεχίζονται. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων οι υγειονομικοί που λείπουν με αναρρωτική λόγω κορονοϊού έχουν φτάσει τους εννέα, ενώ πέντε είναι οι εργαζόμενοι που νοσούν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ακόμη δέκα απουσιάζουν με αναρρωτική άδεια στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, μετά και το νέο κρούσμα που εντοπίστηκε σε γιατρό. Τέλος, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης σε αναρρωτική βρίσκονται δέκα εργαζόμενοι, νοσούντες από κορωνοϊό.