Δέντρο 20 μέτρων, δήμαρχος των ξωτικών και Χριστούγεννα από… Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.
Ένα φυσικό έλατο ύψους είκοσι μέτρων “φορτωμένο” με χιλιάδες λαμπιόνια τύπου led, θα στολίσει σε λίγες ημέρες την πλατεία Αριστοτέλους και θα σημάνει την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη. Το άναμμα του δέντρου έχει προγραμματιστεί για τις 29 Νοεμβρίου, ενώ η βραδιά θα περιλαμβάνει και συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη, Γιώργου Σαμπάνη.

Στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης του κεντρικού δήμου, θα “ξεφυτρώσει” φέτος το “Σπίτι του Αη Βασίλη”, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε δημιουργικές δραστηριότητες και να γράψουν ένα γράμμα προς τον αγαπημένο τους άγιο. Επίσης, θα στηθούν άλλα τρία σπιτάκια, ένα καρουζέλ και ένα τρενάκι, ενώ στα σχέδια είναι και μια φάτνη μετά από πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Στην εξέδρα, που θα στηθεί στην Αριστοτέλους, θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις την παραμονή των Χριστουγέννων με συγκροτήματα της πόλης, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με συναυλία των “Μπλε” και του Μύρωνα Στρατή. Παραλληλα, με την έλευση του 2019 τον ουρανό θα φωτίσουν χιλιάδες πυροτεχνήματα χορηγία του ΕΒΕΘ.

Στον υπόλοιπο στολισμό και φέτος ο “ουρανός”, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, θα “ντυθεί” με μπλε λαμπιόνια, στην οδό Μητροπόλεως θα τοποθετηθούν οι φωτεινοί μπλε κύκλοι και το Πεφταστέρι στη Φιλικής Εταιρίας. Παράλληλα, θα στολιστεί η Τσιμισκή με γιρλάντες τύπου led, ενώ καινούργια φωτιστικά θα διακοσμήσουν και την οδό Εγνατία.

Τον σχεδιασμό ανέλαβαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν αναλυτικά τον στολισμό και το εορταστικό πρόγραμμα στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ο εορταστικός διάκοσμος θα παραμείνει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2019.

Ο προϋπολογισμός των εορταστικών εκδηλώσεων ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, ενώ θα υπάρχει συνεργασία με φορείς και επιμελητήρια.