Δήμος Βοΐου: Συναυλία ραπ και όχι γάμος η αιτία των πολλών κρουσμάτων

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που νοσούν από κορονοϊό είναι άτομα ηλικίας μεταξύ 20-25 ετών

Σε μία συναυλία ραπ, που έγινε πριν από περίπου 15 μέρες στη Σιάτιστα και στη μεγάλη επίσκεψη ατόμων στην περιοχή κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί συνωστισμός, αποδίδει τα πολλά κρούσματα κορονοϊού στο Δήμο Βοΐου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Γιώργος Μαγιάγκας.

Ο ίδιος αποκλείει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σενάριο ότι υπεύθυνος για τα πολλά κρούσματα κορονοϊού στο Δήμο Βοΐου είναι ένας γάμος που έγινε στην περιοχή, αφού κατά τον κ. Μαγιάγκα δεν υπήρξε γάμος το τελευταίο διάστημα, όπου να μην τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Να σημειωθεί ότι στο Δήμο Βοΐου από τον Δεκαπενταύγουστο και μέχρι την Δευτέρα, 24 Αυγούστου, καταγράφηκαν 22 θετικά στον κορονοϊό κρούσματα, ενώ άλλα τέσσερα ανακοινώθηκαν την Τρίτη 25 Αυγούστου.

«Τα πολλά καταγεγραμμένα κρούσματα του τελευταίου διαστήματος δεν οφείλονται σε κανένα γάμο. Το πρόβλημα ξεκίνησε από μία συναυλία ραπ, στην οποία συμμετείχαν πολλά άτομα νεαρής ηλικίας και παρατηρήθηκε συνωστισμός. Γι’ αυτό και από τους συνολικά 26 θετικούς στον κορονοϊό η συντριπτική πλειοψηφία είναι άτομα νεαρής ηλικίας μεταξύ 20 και 25 ετών. Επίσης, αρκετά άτομα επισκέφθηκαν την περιοχή μας τον Δεκαπενταύγουστο. Μπορεί να μην έγιναν εκδηλώσεις, ωστόσο, ο πολύς κόσμος προκάλεσε συνωστισμό σε κάποια καταστήματα», σημειώνει στο ethnos.gr ο Μαγιάγκας.
Κατά τον ίδιο, όλοι οι ασθενείς βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, αφού παρουσιάζουν πολύ ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η συλλογή τεστ για κορονοϊό από κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο Δήμο Βόΐου. Όπως αναφέρει ο κ. Μαγιάγκας, το πρωί της Τρίτης ελήφθησαν 70 δείγματα, ενώ άλλα 50 δείγματα θα ληφθούν την Τετάρτη.

πηγή: ethnos.gr