Δήμος & Εμπορικός Σύλλογος δημιουργούν Open Mall στην πόλη του Λαγκαδά

Ο Δήμος Λαγκαδά και ο Σύλλογος Εμποροεπαγγελματιοβιοτεχνών του Δήμου, ενώνουν τις δυνάμεις τους υλοποιώντας ένα καινοτόμο έργο στοχευμένο στις έξυπνες πόλεις, σε καλύτερες γενικότερα υπηρεσίες για τους δημότες, σε εξοικονόμηση πόρων αλλά και ενδυνάμωση της τοπικής αγοράς και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου – Open Mall», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και προβλέπει την ανάπτυξη κοινών δράσεων με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής του δημόσιου χώρου και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας, με υιοθέτηση και χρήση εφαρμογών έξυπνης πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροεπαγγελματιοβιοτεχνών Σταύρο Μπάσια. «Η ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τον δραστήριο εμπορικό σύλλογο του Δήμου μας, αποτελεί κυρίαρχη πολιτική επιλογή για την τόνωση της τοπικής αγοράς και συνεπώς για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή μας», υπογράμμισε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Λαγκαδά.

Συγκεκριμένα ο Δήμος θα χρηματοδοτηθεί για τον εκσυγχρονισμό υποδομών, τη βελτίωση της κινητικότητας και της προσβασιμότητας, την αισθητική αναβάθμιση αλλά και την εφαρμογή συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Παράλληλα, εμπορικά καταστήματα της πόλης του Λαγκαδά θα χρηματοδοτηθούν για την ανάδειξη της εμπορικής περιοχής και των επιχειρήσεών τους (μέσω πινακίδων, φωτιστικών, στεγάστρων κ.λπ.) αλλά και για δράσεις προβολής όπως η διοργάνωση εκδηλώσεων και η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ως περιοχή παρέμβασης, το έργο σε πρώτη φάση περιλαμβάνει το κέντρο της πόλης του Λαγκαδά και τα εμπορικά του καταστήματα.