Δήμος Θέρμης: Δημοπρατήθηκε έργο «μαμούθ» προϋπολογισμού 4,6 εκ. ευρώ

Ένα πολύ μεγάλο έργο ασφαλτοστρώσεων για το οδικό δίκτυο όλων των οικισμών, προϋπολογισμού 4,6εκ. ευρώ έρχεται να συμπληρώσει το έργο των ασφαλτοστρώσεων εντός των οικισμών, που υλοποιεί τα τελευταία πέντε χρόνια ο δήμος Θέρμης, συνολικού προϋπολογισμού  5 εκ. ευρώ, την ώρα που η πιο πρόσφατη εργολαβία (2017-2018) βαίνει προς ολοκλήρωση. Το νέο έργο,  που δημοπρατήθηκε πρόσφατα θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του δήμου εκτός από ασφαλτοστρώσεις, περιλαμβάνει κρασπεδώσεις, διαμορφώσεις σε πεζοδρόμια, αλλά και βελτιωτικές παρεμβάσεις σε σχάρες απορροής ομβρίων. Παράλληλα, ξεκινούν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν την άνοιξη, έργα  ασφαλτοστρώσεων εκτός οικισμών μήκους 25.600μ, που δημοπρατήθηκαν το τελευταίο διάστημα συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκ. ευρώ.

“Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις, όλοι οι οικισμοί έχουν ανάγκες για συμπληρωματικές ασφαλτοστρώσεις” τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολος Τσολάκης  “ενώ η κατασκευή των μεγάλων έργων αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Πλαγιαρίου, Τριλόφου, Καρδίας και Βασιλικών δημιούργησαν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα οι παρεμβάσεις να είναι άκρως απαραίτητες”.

Έτσι, στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019, που συντάχθηκε τον Αύγουστο 2018, προβλέφθηκε και ένα νέο μεγάλο έργο ασφαλτοστρώσεων για τα οδικό δίκτυα όλων των οικισμών του Δήμου Θέρμης. Όπως κάθε φορά, η συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ήταν στενή και εποικοδομητική. Καταγράφηκαν οι ανάγκες και τέθηκαν οι προτεραιότητες για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο σε κάθε οικισμό.  Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός διμήνου.