Δήμος Καλαμαριάς: Κοινή συμπόρευση Μπακογλίδη και Παναγιωτίδη

Μια δημιουργική συμπόρευση, η οποία στηρίζεται σε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της Καλαμαριάς, αποφασίστηκε μεταξύ του δημάρχου Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, και του επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς» Μιχάλη Παναγιωτίδη.

Ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο Μιχάλης Παναγιωτίδης συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Ο κ. Μιχάλης Παναγιωτίδης δήλωσε: «Βασική πεποίθηση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς, είναι ότι μέχρι σήμερα η αυτοδιοίκηση χειραγωγήθηκε από την κεντρική εξουσία και μαζί μ αυτήν και η όποια αυτενέργεια της κοινωνίας με αποτέλεσμα τη διαιώνιση της ομηρίας του πολίτη.

Δεν θέλουμε να επαναφέρουμε στην αυτοδιοίκηση τις κομματικές επιλογές καλυμμένες ή ξεκάθαρες.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, προχώρησε και άνοιξε στην πόλη ένα διάλογο με στόχο να βρεθούν τα κοινά σημεία των παρατάξεων.

Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα με υπευθυνότητα ανάλογη με την έως τώρα δεκατριάχρονη στάση μας στα προβλήματα της πόλης.

Μετά από αναλυτικές και όχι βεβιασμένες συζητήσεις, χωρίς ακρότητες, χωρίς φανατισμούς, χωρίς κομματικούς ετεροκαθορισμούς, αποφασίσαμε ως Κίνηση Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς να προχωρήσουμε σε στρατηγική συμπόρευση με τη «Συνεργασία για την Καλαμαριά».

Ακούσαμε τους πολίτες, πολλαπλασιάσαμε τα κοινά μας σημεία και  με διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας συμβάλλουμε σήμερα στην κοινή προσπάθεια όπου ο καθένας καταθέτει την μικρή ή μεγάλη εμπειρία του για την Καλαμαριά του 2020.

Θέλουμε να δώσουμε λόγο στον πολίτη να εκφραστεί, να παράξει, να συνδημιουργήσει για την πόλη του.

Θέλουμε η Καλαμαριά να αποκτήσει εξωστρέφεια.

Θέλουμε να υπερασπιστούμε ενωμένοι το δημόσιο συμφέρον.

Θέλουμε να συνεχίσουμε το κοινωνικό έργο του δήμου σ αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης που βιώνει ο τόπος.

Θέλουμε ενωμένοι να στραφούμε αφενός στην καθημερινότητα του πολίτη και αφετέρου στην οριστική επίλυση των μεγάλων ανοικτών θεμάτων  (παραλιακό μέτωπο, πρώην στρ. Κόδρα, πρώην Καπναποθήκες, παλατάκι, συγκοινωνίες, κ.λ.π)

Θέλουμε να στηρίξουμε την τοπική οικονομία, την τοπική πολιτιστική δραστηριότητα, τις νέες ιδέες, την παιδεία και την καινοτομία.

Λέμε στον πολίτη, να εμπιστευθεί αυτή την ενωτική πρωτοβουλία,  εμπιστευθεί ανθρώπους με όραμα, με εμπειρία, με διαδρομή και επικοινωνία με την πόλη».

 

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, δήλωσε: «Οι καιροί απαιτούν μια πλατιά δημοκρατική συσπείρωση για την ανάπτυξη, την πρόοδο και τον πολιτισμό. Συνεργαζόμαστε δημιουργικά όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της προόδου απέναντι στις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις, αλλά με εμπειρία, ορθολογικό σχεδιασμό, δημοκρατικό διάλογο έχοντας πάντα τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής μας».