Δήμος Καλαμαριάς: Κοινωνική εκδήλωση για τους πρόσφυγες Πρόγραμμα REACT

Εκδήλωση με θέμα «κανένας δεν είναι μόνος» διοργανώνει, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των δύο Φύλων, στο πλαίσιο του Προγράμματος “REACT”, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χιλής».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν τρείς ομιλητές, η Αντιδήμαρχος Μαρία Παυλίδου, ο Χρήστος Μπαλικτσίογλου κοινωνιολόγος της ΑΡΣΙΣ και ο εικαστικός ζωγράφος Γιάννης Γρίβας, οι οποίοι  θα αναφερθούν στο επίμαχο ζήτημα , ενώ θα γίνει και προβολή  ντοκιμαντέρ, με αντίστοιχο θέμα.

Επίσης,  στο πλαίσιο του Προγράμματος “REACT”,  θα πραγματοποιηθεί   Έκθεση φωτογραφίας με θέμα  «Στου δρόμου τα μισά», στον πολυχώρο Τέχνης  REMEZZO. Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2017.  Στην έκθεση θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό από τα camp Λαγκαδά, Διαβατών και τα μισθωμένα διαμερίσματα στην Καλαμαριά, καθώς επίσης θα προβληθούν και ρεπορτάζ από το αρχείο της ΕΡΤ.                                                        

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή τη στιγμή στο Δήμο φιλοξενούνται 62 πρόσφυγες (11 οικογένειες από τη Συρία και 4 οικογένειες από το Αφγανιστάν) οι οποίοι  διαμένουν σε 15 μισθωμένα διαμερίσματα.