Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Ο κύκλος της αλληλεγγύης μεγαλώνει

Νέα εκστρατεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης πραγματοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, κινητοποιώντας για τέταρτη φορά μέσα στο έτος την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Πρόκειται για την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που ξεκινά το Σάββατο 3 Νοεμβρίου από τα Πεύκα και τον Αγ.Παύλο και ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στη Νεάπολη, με ενδιάμεσο σταθμό τις Συκιές. Κατά την διάρκειά της, ταυτόχρονα με την προσφορά αίματος, οι εθελοντές θα ενημερώνονται για την προσφορά οργάνων σώματος, αιμοπεταλίων, μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων.

Όλο το τελευταίο διάστημα σύσσωμος ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους να αναπτύσσουν έντονη κινητικότητα μεταφέροντας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους, το μήνυμα-πρόσκληση της προσφοράς σε όλα τα όρια του δήμου.

«Συνεχίζουμε δυναμικά να προσφέρουμε στον άνθρωπο. Συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, μόνον και μέσω της εθελοντικής προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας μπορούμε να δούμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και ένα πιο φωτεινό πρόσωπο της κοινωνίας», τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνοντας παράλληλα ότι «έχουμε χρέος αυτήν τη στάση ζωής και ευθύνης να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας, ως άξιους συνεχιστές της Κοινωνίας της Αλληλεγγύης».

 

Το πρόγραμμα

Δυναμικό «παρών» δίνουν στην πανστρατιά εθελοντισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών όλοι οι τοπικοί κοινωνικοί φορείς του δήμου, με κορυφαίους αρωγούς την Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, τους Ιερούς Ναούς του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», το Κέντρο Εργάνη, την Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου.

Η εθελοντική αιμοδοσία του Νοεμβρίου, που έρχεται να συμβάλει αποφασιστικά στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών των νοσοκομείων σε αίμα, πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο», «Γ.Παπανικολάου» και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Το πρόγραμμα, δε, είναι το εξής:

  • Σάββατο 3.11.2018 // 9 π.μ.-2 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα) και

-Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)

  • Κυριακή 4.11.2018 // 8 π.μ.-2 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

  • Δευτέρα 5.11.2018 //10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών ((Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

  • Τρίτη 6.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

  • Τετάρτη 7.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

  • Πέμπτη 8.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)

  • Παρασκευή 9.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης(Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)

  • Σάββατο 10.11.2018 // 9 π.μ.-2 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)