Δήμος Νεάπολης Συκεών: Πρωταγωνιστές το χαμόγελο και η ελπίδα

Μουσική, χορός, θέατρο, καραγκιόζης, καλλιτεχνικά εργαστήρια, παραμύθια, λαϊκά έθιμα και πολλά πολλά άλλα θα ζωντανέψουν τις γειτονιές του δήμου Νεάπολης-Συκεών και θα ζεστάνουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων φέτος τα Χριστούγεννα.
Όπως επισημαίνει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, «τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που καλούμαστε να αναστοχαστούμε ως κοινωνία για την πορεία μας μέσα στο χρόνο και τη σχέση μας με τους συναθρώπους μας. Καλούμαστε να εξακοντίσουμε τη χαρά και το χαμόγελο που με άφθαρτα υλικά θα “ντύνουν” τον αγώνα όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον», και προσθέτει πως «σ’ αυτό το πλαίσιο ο δήμος μας σχεδίασε και φέτος ένα πλούσιο πλουραλιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που στην καρδιά του βρίσκεται σταθερά ο άνθρωπος, με εξέχουσα, όμως, προτεραιότητα στα παιδιά και τους συνανθρώπους μας των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.»
Το πρώτο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ., στο Πάρκο Ελπίδος στις Συκιές, παρέα με ένα πολύχρωμο Χριστουγιεννιάτικο Τσίρκο με ξωτικά-κλόουν, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ, υπό τους ήχους της παιδικής χορωδίας και της φιλαρμονικής, παρέα με τον Άι-Βασίλη και τα δώρα του και φυσικά… πυροτεχνήματα!
Προάγγελο των εκδηλώσεων αποτελούν οι αθλητικοί αγώνες με αθλητικούς αγώνες με τη συμμετοχή των παιδιών των Κ.Δ.Α.Π. Μαζικού Αθλητισμού και Αθλητικών Συλλόγων, στο πλαίσιο των «Τουρνουά Αγάπης», κατά τα οποία συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Την έναρξη σηματοδότησε το τουρνουά χάντμπολ που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή το περασμένο Σάββατο.
Σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται το τουρνουά Κολύμβησης, στις 6 μ.μ., στο Κολυμβητήριο Συκεών (Λεχόβου 7), ενώ τη σκυτάλη παίρνει αύριο, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, το τουρνουά Μπάσκετ, στις 10 π.μ., στο Κλειστό Γήπεδο Επταπυργίου (Επταπυργίου 150).
Με την ίδια αστείρευτη διάθεση προσφοράς και αισιοδοξίας θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις, στις οποίες η παράδοση, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός θα συνυπάρχουν αρμονικά με το θρησκευτικό συναίσθημα και κατάνυξη, μέχρι το τέλος του χρόνου, σηματοδοτώντας το καλύτερο κατευόδιο για το 2017 σε μια μεγάλη γιορτή αγάπης, χαράς, χαμόγελου και ελπίδας.