Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Ενημερωτική εκδήλωση για τις καρδιακές αρρυθμίες και την κολπική μαρμαρυγή

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σύγχρονος τρόπος ζωής και αρρυθμίες: Νεότερες εξελίξεις στη διάγνωση και αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής», πραγματοποιούν τα Καρδιολογικά Ιατρεία Αρρυθμιών και Καρδιακής Ανεπάρκειας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, την προσεχή Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ., στο Αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” του Δημαρχείου Πανοράματος.

Η κολπική μαρμαρυγή είναι μια από τις συχνότερες παθήσεις της καρδιάς με αυξητική τάση, απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και ενδέχεται να αποτελέσει βασική αιτία αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου ή να επηρεάσει σοβαρά την καρδιακή λειτουργία.

Οι ομιλητές, θα ενημερώσουν τους προσκεκλημένους για τις αιτίες, τα συμπτώματα και τις διαθέσιμες θεραπείες της κολπικής μαρμαρυγής, ώστε σε συνεργασία με τον ιατρό τους να ακολουθήσουν άμεσα την κατάλληλη θεραπεία.

Θα μιλήσουν οι εξειδικευμένοι καρδιολόγοι – αρρυθμιολόγοι:
– «Πώς καταλαβαίνω ότι έχω κολπική μαρμαρυγή;»- Δρ. Δημήτριος Κωνσταντίνου
– «Ποιές παθήσεις σχετίζονται με την κολπική μαρμαρυγή;» – Δρ. Χρήστος Πάντσιος
– «Πώς αντιμετωπίζεται η κολπική μαρμαρυγή;»- Δρ. Αντώνιος Αντωνιάδης
– «Τι είναι οι επεμβάσεις κατάλυσης της κολπικής μαρμαρυγής;» – Δρ. Λίλιαν Μάντζιαρη
-«Ποιά είναι η κατάλληλη προσέγγιση για κάθε ασθενή;» – Δρ. Ανδριανός Κοντογεώργης

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο επικ. Καθηγητής Καρδιολογίας, Δρ. Νικόλαος Φραγκάκης, ενώ στους παραβρισκόμενους θα δοθεί η δυνατότητα καρδιολογικής εξέτασης, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή.