Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Καλοκαιρινές Βραδιές» ποιοτικού θεάτρου 2018

Τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα και η γενικότερη αστάθεια του καιρού μετέβαλλαν για σήμερα το πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων «Καλοκαιρινές βραδιές ποιοτικού θεάτρου» που διοργανώνει φέτος ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη από τις 29 Ιουνίου έως και τις 3 Ιουλίου 2018 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Έτσι για σήμερα λόγω του καιρού το ρεπερτόριο των εκδηλώσεων θα αρχίσει στις 9.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στην Κοινοτική Αίθουσα Ασβεστοχωρίου –αντί να γίνει στο Ανοιχτό αμφιθέατρο στο δάσος Αμαδρυάς στο Φίλυρο, όπως ήταν προγραμματισμένο- με τη θεατρική παράσταση «ΚΑΠΗ και ψύχραιμοι» της Μαρίας Κίτρα, που ετοίμασαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ασβεστοχωρίου και η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Αναζήτηση».

Θα ακολουθήσουν τρεις παραστάσεις στο μαγευτικό υπαίθριο αμφιθέατρο “Αμαδρυάς” στο ομώνυμο δάσος του Φιλύρου με τη διασκευή του έργου «Βότκα Μολότοφ» του Νιλ Σάιμον με τον τίτλο  «Σφηνάκια Μολότοφ» που ανεβάζει ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλύρου. Η σκηνοθεσία είναι της Φωτεινής Αθανασιάδου, η σκηνογραφία της Αθανασίας Τσουκαλά, υπεύθυνη της παραγωγής είναι η Σουζάνα Κοτζιά ενώ τη μουσική επιμέλεια έκανε ο Γαβριήλ Δημήτρης. Στην παράσταση παίζουν οι Γιώργος Αθανασιάδης, Σοφία Ταρσένη, Ειρήνη Χατζηαναστασίου, Κυριάκος Ασκητόπουλος, Νίκος Απιδόπουλος, Κωνσταντίνα Ιωαννίδου, Θεόδωρος Αθανασιάδης, Βικτώρια Κοεμτζοπούλου και Βούλα Ιωαννίδου.

Τα δύο θεατρικά έργα ερμηνεύουν με αριστοτεχνικό τρόπο -σύμφωνα με τις κριτικές- τοπικές θεατρικές ομάδες ερασιτεχνών ηθοποιών που έχουν συγκεντρώσει με τις παραστάσεις τους το χειροκρότημα και το ενδιαφέρον του κοινού.

Με αυτές τις παραστάσεις ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη αξιοποιεί έναν πανέμορφο χώρο πολιτισμού που βρίσκεται μέσα στη φύση διοργανώνοντας τις φετινές βραδιές καλοκαιρινού θεάτρου. Πρόκειται για εκδηλώσεις που εξελίσσονται σε θεσμό θεατρικού πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή, ενισχύοντας και προβάλλοντας τη δουλειά σημαντικών τοπικών πολιτιστικών φορέων.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων:

  • Παρασκευή 29 /6 και ώρα 21:00 «ΚΑΠΗ και ψύχραιμοι» της Μαρίας Κίτρα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ασβεστοχωρίου και την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Αναζήτηση» (Κοινοτική Αίθουσα Ασβεστοχωρίου).
  • Κυριακή 1/7 και ώρα 21:30 «Σφηνάκια Μολότοφ» από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλύρου. (Ανοιχτό Αμφιθέατρο Αμαδρυάς, δάσος Φιλύρου)
  • Δευτέρα 2/7 και ώρα 21:30 «Σφηνάκια Μολότοφ» από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλύρου. (Ανοιχτό Αμφιθέατρο Αμαδρυάς, δάσος Φιλύρου)
  • Τρίτη 3/7 και ώρα 21:30 «Σφηνάκια Μολότοφ» από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλύρου (Ανοιχτό Αμφιθέατρο Αμαδρυάς, δάσος Φιλύρου)