Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Xωρίς εξέδρες και με παράλληλες εκδηλώσεις τιμάται η 25η Μαρτίου

Με εκδηλώσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου γιορτάζεται και φέτος στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Χωρίς τις εξέδρες των επισήμων για άλλη μία χρονιά, όπως έχει πρώτος καθιερώσει ο δήμος μας εδώ και χρόνια και με τις παραδοσιακές μαθητικές παρελάσεις  που θα γίνουν στις δημοτικές ενότητες του Πανοράματος, της Πυλαίας και του Χορτιάτη.


Οι παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11 το πρωί στο Πανόραμα, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο και την Εξοχή, ενώ στην Πυλαία η εκκίνηση θα δοθεί στις 11.45, με τη διοίκηση του δήμου να δίνει   το «παρών» παντού, καθώς σε όλες τις παρελάσεις θα παραβρίσκονται ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και εκπρόσωποι του δήμου.


Επίσης ο δήμος με αφορμή τη φετινή επέτειο διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις:


-Το Σάββατο 24 Μαρτίου, στις 7.00 μ.μ στην Κοινοτική Αίθουσα Ασβεστοχωρίου, θα γίνει επετειακή εκδήλωση με τη συμμετοχή χορωδιακών και χορευτικών τμημάτων του δήμου.


-Την Κυριακή 25 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος, η Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου παρουσιάζει την επετειακή μουσικοθεατρική εκδήλωση «Η Συμβολή των Μακεδόνων στον Αγώνα του 1821».


«Τιμούμε τα ιστορικά πρόσωπα και τον αγώνα τους, τιμούμε τα γεγονότα. Τιμούμε την εθνική επέτειο που οδήγησε στην απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον τουρκικό ζυγό. Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, με ομοψυχία, και ενότητα για να χαρούμε και να χειροκροτήσουμε τη νέα γενιά  της πατρίδας μας να παρελαύνει με υπερηφάνεια. Για άλλη μια χρονιά δίχως τις “εξέδρες των επισήμων”», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.