ΔΕΗ ebill: Έχετε ακόμη έναν λόγο εκτός από την χρέωση του 1 ευρώ να εγγραφείτε

Ενόψει της εφαρμογής της πολιτικής μείωσης των έγχαρτων λογαριασμών και της επιβάρυνσής τους με ένα ευρώ από την 1η Δεκεμβρίου εκτός από το ότι ενεργοποιώντας θα γλιτώσετε την έξτρα χρέωση ακόμη ένα πλεονέκτημα του ΔΕΗ ebill είναι και η έκδοση μηνιαίου λογαριασμού και όχι διμήνου.

Ήδη όσοι πελάτες της Επιχείρησης είναι συνδεδεμένοι στο ebill της ΔΕΗ έχουν την επιλογή για την αποστολή μηνιαίων λογαριασμών. Το μόνο που απαιτείται είναι ο πελάτης να το δεχθεί. Βέβαια θα διατηρηθεί η ίδια λογική. Δηλαδή ο κάθε πελάτης θα λαμβάνει τρεις έναντι λογαριασμούς και ο τέταρτος θα είναι εκκαθαριστικός. Οι λογαριασμοί θα αποστέλλονται με email.

Επίσης, εν μέσω κρίσης και οικονομικής στενότητας των νοικοκυριών, τα ποσά θα είναι πιο εύκολο να πληρωθούν αφού θα είναι χαμηλότερα, δηλαδή θα επιμερίζονται. Σημειώνεται ότι τώρα στο δίμηνο έρχεται ο έναντι και στο τετράμηνο ο εκκαθαριστικός. Πρακτικά ο νέος τρόπος πληρωμής των λογαριασμών συμφέρει τους συνεπείς καταναλωτές, ήτοι εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν εγκαίρως τα ποσά.

Για να ενταχθούν στον Μηνιαίο Λογαριασμό νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν στο ebill.

Στην υπηρεσία αυτή της ΔΕΗ με μια απλή κίνηση μπορείτε να αλλάξετε τη συχνότητα λήψης του λογαριασμού σας.

Οι λογαριασμοί εκδίδονται κάθε μήνα αντί για κάθε 2 μήνες. Μέσα στο 4μηνο εκδίδονται 3 Έναντι λογαριασμοί και ένας Εκκαθαριστικός.

Ο Έναντι λογαριασμός του μήνα υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό της κατανάλωσής σας, την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα ποσά υπέρ Δήμου υπολογίζονται αντίστοιχα βάσει των ημερών έκδοσης (π.χ. 30 ημερών).

Ο Εκκαθαριστικός λογαριασμός υπολογίζεται βάσει των ενδείξεων που λαμβάνονται από τον ΔΕΔΔΗΕ, αφού αφαιρεθούν τα ποσά που έχετε χρεωθεί για ρεύμα, στους ενδιάμεσους Έναντι λογαριασμούς.

Η πρόσβαση στους λογαριασμού σας γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και διακόπτεται η αποστολή έντυπων λογαριασμών μέσω ταχυδρομείου και γλιτώνετε και την έξτρα χρέωση.

Τι πρέπει να κάνετε για να εγγραφείτε στο ΔΕΗ ebill

ΔΕΗ

Εάν είστε οικιακός πελάτης, επαγγελματίας ή έχετε επιχείρηση με διμηνιαία έκδοση λογαριασμών, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

Εγγραφή στην υπηρεσία e-bill
Επιλογή για λήψη μόνο Ηλεκτρονικού Λογαριασμού
Επιλογή του Προγράμματος “Μηνιαίος Λογαριασμός”

Εξαιρούνται από το πρόγραμμα οι κοινόχρηστες παροχές.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, οι πελάτες της ΔΕΗ που επιλέγουν τον ηλεκτρονικό λογαριασμό μέσω της υπηρεσίας e-bill, επωφελούνται από πρόσθετες δυνατότητες που είναι:

Άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς όλων των ακινήτων, που εκδίδονται στο όνομά τους
Πρόσβαση στους λογαριασμούς ρεύματος του τελευταίου 12μηνου
Δωρεάν ειδοποιήσεις κατά την έκδοση λογαριασμών με sms ή/και e-mail
Δωρεάν ηλεκτρονική πληρωμή με χρήση οποιασδήποτε κάρτας
Πρόσβαση στο έντυπο τυχόν διακανονισμού με τις δόσεις
Πρόσβαση σε ενημερωτικά έντυπα, προσωποποιημένες επιστολές κ.τ.λ.
Εύκολη αρχειοθέτηση των λογαριασμών
Δυνατότητα επιλογής έκδοσης μηνιαίου ηλεκτρονικού λογαριασμού.

Τα βήματα για την εγγραφή στο e-bill

1) Οι πελάτες της ΔΕΗ πρέπει να μπουν στο e-bill.

2) Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν «κλικ» στην επιλογή «εγγραφή νέου χρήστη»

3) Στη συνέχεια να επιλέξουν «Φυσικό πρόσωπο/Ιδιώτης»

4) Ανοίγει το σχετικό παράθυρο και εκεί οι πελάτες πρέπει να βάλουν τα στοιχεία που τους ζητά το σύστημα. Ορισμένα στοιχεία υπάρχουν στους λογαριασμούς.

Αφού κάνετε εγγραφή έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να λαμβάνεται μόνο ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Ταυτόχρονα, μπορείτε να επιλέξτε το νέο πρόγραμμα Μηνιαίος Λογαριασμός για νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, ώστε να λαμβάνετε και να εξοφλείτε το λογαριασμό σας κάθε μήνα.

Σημειώνεται ότι γίνεται ειδοποίηση για την έκδοση του λογαριασμού με e-mail ή και sms.

Η πρόσβαση στους λογαριασμού σας γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και διακόπτεται η αποστολή έντυπων λογαριασμών μέσω ταχυδρομείου.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία, θα πρέπει να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία σας (ΑΦΜ και ΑΔΤ/Διαβατήριο) με αυτά που είναι καταχωρημένα στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr