Δεν κάνει πίσω η Ευρωλίγκα για Παναθηναικό

Θέση για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τον Παναθηναϊκό, μετά την πρωτοφανή ποινή αποκλεισμού ενός έτους από τα γήπεδα του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Δημήτρη Γιαννακόπουλου για όσα έγραψε στο Instagram, πήρε ο πρόεδρος της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας παραδέχτηκε πως η διοργάνωση έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό και αντίστροφα, αλλά τόνισε πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και αφού εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει «συμφιλίωση» με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τόνισε πως θα πρέπει να συμμορφωθεί με το γενικότερο πλαίσιο της Ευρωλίγκας.

«Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχουν κάποια ζητήματα. Η Ευρωλίγκα έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη την Ευρωλίγκα. Εμείς σαν Ευρωλίγκα δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τέτοια ασεβή συμπεριφορά. Δεν ανεχόμαστε την ασέβεια απέναντι σε φιλάθλους, προπονητές, παίκτες και παράγοντες. Αν μια ομάδα θέλει να παραμείνει εδώ, θα πρέπει να το κάνει σε ένα αθλητικά φιλικό περιβάλλον. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Ευρώπη. Ο σύλλογος έχει πολλά τρόπαια και επιτυχίες», είπε ο Μπερτομέου.

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου. Ελπίζω, ωστόσο, πως οι σχέσεις μας σύντομα θα δουν καλύτερες μέρες. Όμως, επαναλαμβάνω, πως κάθε πλευρά οφείλει να συμμορφώνεται με τους κανόνες, ένας από τους οποίους είναι αυτός του αλληλοσεβασμού. Αν όχι, οι σύλλογοι αυτοί δεν μπορούν να μείνουν στην Ευρωλίγκα».

Σημειώνεται, πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξήγγειλε ήδη την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή της ομάδας στην Ευρωλίγκα, που υπό τις παρούσες συνθήκες θα οδηγήσει στην έξοδο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ή την αποχώρηση από την Ευρωλίγκα και παράλληλη παραμονή του κ. Γιαννακόπουλου στον προεδρικό θώκο.

πηγή: thecaller