Δημοπρατείται η ανάπλαση της εισόδου της Επανομής

Ένα έργο επείγουσας ανάγκης, π/υ 365.000,00 ευρώ και χρηματοδοτημένο από ιδίους πόρους, μπαίνει στην τελική ευθεία, με τη δημοπράτηση της Ανάπλασης της εισόδου της Επανομής να προγραμματίζεται άμεσα, δίνοντας υπόσχεση για οριστική επίλυση σημαντικών ζητημάτων οδικής ασφάλειας και παράλληλη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Επίλυση που επιτυγχάνεται με τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, την οργάνωση της κίνησης και στάθμευσης, τη συμπλήρωση της σήμανσης όπου κρίνεται απαραίτητο και την επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων, μέσω εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης του οδοστρώματος, οδοφωτισμού, καθώς και σειράς άλλων παρεμβάσεων .

Η ζωτική σημασία του έργου έγκειται στο γεγονός ότι η εν λόγω οδική αρτηρία δέχεται υψηλότατο κυκλοφοριακό φόρτο, κυρίως κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, που οι επισκέπτες και οι παραθεριστές πολλαπλασιάζονται, με την αυξημένη κίνηση οχημάτων και πεζών να δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων, ανεβάζοντας κατακόρυφα το βαθμό επικινδυνότητας για την πρόκληση ατυχημάτων.

Με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εργασιών εξασφαλίζονται σημαντικά βελτιωμένες συνθήκες ασφαλείας τόσο για πεζούς όσο και για μετακινούμενους, αυξάνεται το επίπεδο εξυπηρέτησης της δημόσιας συγκοινωνίας, δημιουργούνται φιλικότερες συνθήκες επισκεψιμότητας, ενώ αναβαθμίζεται συγχρόνως η ποιότητα ζωής κατοίκων και τουριστών-παραθεριστών.

Μια αναβάθμιση που επιδιώκεται, εξάλλου, με συνέπεια από τη σημερινή Δημοτική Αρχή Θερμαϊκού και αντικατοπτρίζεται σε μια σειρά έργων που δρομολογήθηκαν, εξελίσσονται ή ολοκληρώθηκαν προκειμένου να φέρουν έναν αέρα ανανέωσης και ανάπτυξης στην Ιστορική έδρα του Δήμου, την Επανομή. Έργα, μεταξύ των οποίων:

  • Το για χρόνια σταματημένο αποχετευτικό, π/υ 12.000.000,00 ευρώ, που επιτέλους ολοκληρώθηκε.
  • Οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, π/υ 4.100.000 ευρώ, που υλοποιούνται σε όλο το Δήμο.
  • Η ολοκλήρωση της αποκατάστασης των πρανών στην περιοχή Αγνάντι, μετά τη θεομηνία του Σεπτέμβρη του 2016, π/υ 1.600.000,00 ευρώ.
  • Αλλά και η επέκτασή της, μετά την έγκριση χρηματοδότησης 8.800.000,00 ευρώ από το Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης, μέσω της ΠΚΜ, στη Ν. Μηχανιώνα, αλλά και στην παραλία Επανομής και στο δρόμο «Πάλιουρα».
  • Η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας από το Γήπεδο της Επανομής έως το Σχολείο της Φύσης, π/υ 680.000,00 ευρώ, χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», που έχει δημοπρατηθεί.
  • Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης για αντιμετώπιση της λειψυδρίας, που βρίσκεται σε στάδιο προσυμβατικού ελέγχου, π/υ 400.000,00 ευρώ.
  • Η κατασκευή δύο (2) παιδικών χαρών.
  • Η ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς.
  • Η κατασκευή δύο (2) νέων γηπέδων τένις.