Δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΙ: Στο 11% το προβάδισμα της ΝΔ

Ανοίγει η ψαλίδα στην παράσταση νίκης.
Την ίδια στιγμή η φθορά της κυβέρνησης είναι συνεχής και αποδεικνύεται πως ούτε η δήθεν καθαρή έξοδος από τα μνημόνια ούτε και η παροχολογία δύναται να αλλάξει τα δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 61% θεωρεί πως τα πράγματα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση έναντι 28% που εκτιμούν ότι πηγαίνουν σε σωστή. Το ποσοστό αυτό στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας ήταν 59% έναντι 31%.

Η παράσταση νίκης που θεωρείται για τους δημοσκόπους ως βασικός δείκτης μεγαλώνει υπέρ της Ν.Δ. και η διαφορά αγγίζει πλέον τις 37 ποσοστιαίες μονάδες με τη Ν.Δ. να αγγίζει το 59% στο σχετικό ερώτημα έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην προηγούμενη μέτρηση η υπέρ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διαφορά ήταν της τάξης του 33% (57% έναντι 24%)/

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 35% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα, διαφορά 13% έναντι 10% στην προηγούμενη μέτρηση.

Επίσης πάνω από 6 στους 10 πολίτες αξιολογούν αρνητικά την πορείας της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ εντύπωση προκαλεί κια το γεγονός ότι το 17% των πολιτών που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, μετακινούνται προς τη ΝΔ.

Αναλυτικά σύμφωνα με της δημοσκόπηση της Pulse στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22%, το Κίνημα Αλλαγής 7,5%, η ΧΑ 8% και το ΚΚΕ 6,5%. Εκτός Βουλής μένει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το Ποτάμι (1,5%), οι ΑΝΕΛ (1,5%), η Ένωση Κεντρώων (1,5%), η Λαϊκή Ενότητα (1%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1%) και η Ελληνική Λύση (2%).

Στην παράσταση νίκης, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι συντριπτικό με το 59% των πολιτών να «βλέπει» νικήτρια τη γαλάζια παράταξη, ενώ το 22% τον ΣΥΡΙΖΑ. Και εδώ η ψαλίδα έχει ανοίξει σε σύγκριση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα τα ποσοστά της ΝΔ ήταν 57% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.