«Διαβολεμένοι»… μπέμπηδες

Του Τηλέμαχου Περτσινίδη

«Η Μάντσεστερ χρειάζεται ένα θαύμα για να μπει στην τετράδα της Premier League», είπε ο Μουρίνιο λίγο πριν φύγει από τον πάγκο του ιστορικού συλλόγου. Τελικά, αυτό που χρειάζονταν δεν ήταν θαύμα, αλλά ο Όλε Γκούναρ Σόλκσαερ.

Οι «μπέμπηδες» νίκησαν την Φούλαμ στο Κρέιβεν Κότατζ με 0-3 και αναρριχήθηκαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με την συνέχεια να έπεται… «διαβολεμένη».

Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Μάντσεστερ, θα μπορούσε να πιστέψει πως με τον Νορβηγό στη τεχνική ηγεσία, η ομάδα του θα έχει σε 11 αγώνες 10 νίκες και 1 ισοπαλία, με 28 γκολ ενεργητικό και 7 παθητικό.

Με τον Όλε στον πάγκο, η Γιουνάιτεντ μοιάζει άλλη ομάδα. Η επιθετικότητα και η ενέργεια των παικτών ξεχειλίζει, ενώ κατάφερε να αναγεννήσει παίκτες, όπως ο Πολ Πογκμπά που βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα.

Είναι, λες και ο Νορβηγός είχε κάποιο «μαγικό ραβδάκι» στη τσέπη του και κατάφερε να πάρει μια ομάδα κατεστραμμένη, αναμορφώνοντάς την μέσα απ’ τις στάχτες της.

Αλλά κανέναν δεν θα εξέπληττε, αν μάθαινε πως ο Σόλκσαερ έχει μαγικές δυνάμεις. Το ‘χε αποδείξει από την εποχή που έπαιζε ακόμη ποδόσφαιρο. Είχε το «μαγικό μάτι» και έδινε πάντα λύσεις στην Μάντσεστερ.

Εξάλλου, ο ίδιος το έχει παραδεχθεί πάμπολλες φορές. Ποτέ δεν απέδιδε το 100% όταν ξεκινούσε βασικός, καθώς όταν ήταν στον πάγκο βλέποντας τον αγώνα, καταλάβαινε αμέσως τα δεδομένα του και τις αδυναμίες του αντιπάλου και όταν λοιπόν περνούσε στον αγώνα ήξερε τι έπρεπε να κάνει.

Σαν πιστός στρατιώτης λοιπόν, τώρα που οι «κόκκινοι διάβολοι» χρειάστηκαν ξανά το «κοφτερό μάτι» του, ήταν εδώ. Η ανάπλαση του συλλόγου καλά κρατεί και συνεχίζει, δίνοντας ελπίδες πως επιτέλους η Αυτοκρατορία που έγραψε ιστορία, είναι έτοιμη για την μεγάλη αντεπίθεση.

Η Γιουνάιτεντ είναι εδώ, επιστρέφοντας από την κόλαση και είναι έτοιμη να βάλει… «φωτιά» στα δεδομένα του ποδοσφαίρου της Γηραιάς Αλβιώνας.