Διαμαρτυρία του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τουρισμού έξω από το ΥΜΑΘ (pics)

Συγκέντρωση του συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης , Χαλκιδικής αλλά και Πιερίας έξω από το ΥΜΑΘ - Όσα δήλωσε ο πρόεδρος Κυριάκος Τσαούσης στο Newn.gr #newn #διαμαρτυρία #υμαθ

Διαμαρτυρία διεξάγεται αυτή την ώρα στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, από το Δ.Σ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής! 

Οι άνθρωποι του συνδικάτου και ο πρόεδρος, Κυριάκος Τσαούσης, επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου για τον κλάδο των επιχειρήσεων που κατά την τουριστική περίοδο και ελέω της πανδημίας είχε τις μεγαλύτερες «πληγές».

Μάλιστα ο πρόεδρος του συνδικάτου, κ. Τσαούσης μίλησε αποκλειστικά στο newn.gr για τα αιτήματα και την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τονίζοντας τα εξής:

«Η σημερινή συγκέντρωση είναι συμβολική εν όψει αυτής του Σαββάτου στη ΧΑΝΘ» ενώ όσο αφορά τα αιτήματα τους σημείωσε πως όλο αυτό έγινε για να αναδείξουν τα προβλήματα του κλάδου του τουρισμού που δέχθηκε φέτος λέγοντας συγκεκριμένα: «μάτωσαν τόσα χρόνια πολλοί για να θησαυρίσουν λίγοι».

Μάλιστα συνέχισε: «Αυτός ο κλάδος είχε ρεκόρ κερδών και αφίξεων όλα αυτά τα χρόνια και τώρα κατά χιλιάδες έμειναν χωρίς μεροκάματο φέτος ή απολύθηκαν. Πολλοί είδαν να μειώνεται το εισοδήματος τους μέσω των προγραμμάτων όπως συνεργασία , αναστολές εργασίας κτλ.» ενώ σχετικά με όσα πάει να περάσει η κυβέρνηση είπε πως: «Δεν θα γίνουν δεκτά από μεριάς μας όλα όσα δρομολογεί η κυβέρνηση για το κλάδο αυτό όπως το πάγωμα του βασικού μισθού».

Τέλος αναφέρθηκε και στην κατάσταση στα θέματα της υγείας διευκρινίζοντας: «Είχε μπόλικο χρόνο η κυβέρνηση να θωρακίσει το σύστημα υγείας και δεν το έκανε»

Το Σάββατο (12/9, 18:30) έχει οριστεί προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας με την συγκέντρωση να πραγματοποιείται στην ΧΑΝΘ. 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.