Δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός στο Διαιτητικό της ΕΠΟ!

Όπως αναμενόταν, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την προσφυγή του Ολυμπιακού να οριστεί ως εμβόλιμη η εξ αναβολής 15η αγωνιστική και ως εκ τούτου το Σαββατοκύριακο θα γίνουν κανονικά τα παιχνίδια της 16ης ημέρας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Η Super League κατά παράβαση του κανονισμού είχε αποφασίσει να μετακυλήσει το πρόγραμμα, και μάλιστα με σαρωτική πλειοψηφία 13-3, έχοντας τη στήριξη ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Μόνο ο Ολυμπιακός, ο Άρης και ο Πανιώνιος είχαν ταχθεί υπέρ της νομιμότητας. Οι λόγοι που στον Συνεταιρισμό είχαν… ξεπεράσει τον ΚΑΠ ήταν αφενός για να κάνουν το χατίρι της NOVA που δεν ήθελε εμβόλιμη αγωνιστική, το κυριότερο όμως για να χτυπήσουν στο πρόγραμμα τον Ολυμπιακό, που έχει και Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Η ουσία είναι ότι το τριήμερο 12-13-14 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πρώτη του β’ γύρου και όχι η 15η αγωνιστική, όπως είχε αποφασίσει το ΔΣ της Λίγκας. Πλέον η Super League θα κληθεί να αναζητήσει διαθέσιμη ημερομηνία για να ορίσει ως εμβόλιμη την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου.