Διοίκηση ΑΧΕΠΑ: Ψευδείς οι δηλώσεις περί έλλειψης κλινών εντατικής στο νοσοκομείο

Αναίρεση των όσων είχαν ειπωθεί για ΜΕΘ υποστηρίζει η διοίκηση ΑΧΕΠΑ #newn #ΑΧΕΠΑ #Covid19 #ΜΕΘ

Τις δηλώσεις του Πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Θανάση Σιούλη, περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, γεγονός που όπως αναφέρει οδηγεί σε επιλογές ασθενών διαψεύδουν ρητά η Διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ο  Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ.

«Δηλώνουμε ότι η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης, σε δηλώσεις του στο ethnos.gr, ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία άδεια κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο ίδιος  περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση, λέγοντας πως θα βρεθούν στο οδυνηρό δίλημμα ποιον ασθενή με Covid θα περιθάλπουν και ποιον όχι. “Όπως είναι σήμερα η κατάσταση, δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε ούτε να αγγίξουμε έναν ασθενή ηλικίας 85 ετών και άνω“, ανέφερε χαρακτηριστικά.