Δολοφονία Φλόιντ: Τραμπ -Όταν ξεκινούν οι λεηλασίες, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί

Έκανε το «θαύμα του», για άλλη μία φορά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των πολιτών στη Μινεάπολη, οι οποίοι τις τρεις τελευταίες νύχτες κατεβαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν για την δολοφονία του μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε μία δημοσίευση στο Twitter.

Στην ανάρτησή του ο Τραμπ αναφέρει μεταξύ άλλων το εξής: «Όταν ξεκινούν οι λεηλασίες, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί«. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι εξαγριωμένοι πολίτες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προχώρησαν σε λεηλασίες καταστημάτων, ενώ μάλιστα έγιναν αναφορές για φωτιές σε αστυνομικά τμήματα.

«Δεν αντέχω να στέκομαι και να βλέπω αυτό να συμβαίνει σε μια μεγάλη και σπουδαία Αμερικανική Πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος Ριζοσπαστικός Αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, θα πρέπει να λάβει δράση και να φέρει την Πόλη υπό έλεγχο, είτε θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά …..»

«Αυτά τα κακοποιά στοιχεία αμαυρώνουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω αυτό να συμβεί. Μόλις μίλησα με τον κυβερνήτη Tim Walz και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει θα έχουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινούν οι λεηλασίες, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!»