Δούρου: «Οι Περιφερειάρχες δεν έχουν καμία επιχειρησιακή ευθύνη για τις πυρκαγιές»

Άκρως υποστηρικτική προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παρουσιάστηκε χθες η Ρένα Δούρου ενώ αναφέρθηκε και στα πυρά που έχει λάβει κατά καιρούς από τα ΜΜΕ.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις πυρκαγιές στο Μάτι δηλώνοντας πως οι Περιφερειάρχες δεν έχουν καμία επιχειρησιακή ευθύνη στις πυρκαγιές καθώς ο ρόλος τους είναι απλώς υποστηρικτικός.

Κάνοντας νύξη στις επιθέσεις των ΜΜΕ τονίζει πως «Επιδιώκουν να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη στις έρευνες που κάνει για τις τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα». Τις χαρακτηρίζει, μάλιστα, ως «ύαινες», «σκυλίσεις φωνές» και «εσμό λειτουργών ενημέρωσης».

Συνεχίζει, δε, λέγοντας πως  «Η Ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει εις βάθος έρευνα και να αποδώσει ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι… Λάθη, προφανώς έγιναν. Και στην επιχείρηση αλλά και γιατί όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήθηκαν «παγίδες θανάτου».

Ερωτηθείσα για τον αν ο Πρωθυπουργός γνώριζε για τους νεκρούς στη σύσκεψη που έγινε στο συντονιστικό, υπογράμμισε πως οι νεκροί δεν κρύβονται.

«Ο πρωθυπουργός ρώτησε στη σύσκεψη για τις απώλειες, γι΄αυτό έμεινε μέχρι τα ξημερώματα και έδωσε την εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει τις ανακοινώσεις», συμπλήρωσε.

Παρά το γεγονός πως η συνέντευξη της μαγνητοσκοπήθηκε πριν την παραίτηση Κοτζιά, η Περιφερειάρχης Αττικής φαίνεται πως αφήνει αιχμές υποδηλώνοντας την δυσαρέσκεια της σχετικά με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ.

Καταληκτικά, σε ερώτηση για τον ενδεχόμενο των εκλογών αλλά και το πόρισμα αυτών η Ρένα Δούρου δήλωσε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχες ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπέγραφαν χαρτοπετσέτε» ενώ ζήτησε και ένα προγραμματικό συνέδριο καθώς όπως είπε το δίλημμα πλέον δεν αφορά την Ευρώπη των μονοπωλίων αλλά την «Ευρώπη της ακροδεξιάς ή την Ευρώπη της Δημοκρατίας».

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi