Δράση «Η ΕΕ & ΕΓΩ – 9Η ΜΑΪΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Με αφορμή την 9η Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης, το Europe Direct Halkidiki  πραγματοποίησε  δράση με θέμα: «Η ΕΕ & ΕΓΩ – 9Η ΜΑΪΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ».

Σε αυτό το πλαίσιο το   Europe Direct Halkidiki  επισκέφτηκε το  Δημοτικό Σχολείο Καλάνδρας Χαλκιδική, όπου οι μικροί Έλληνες – Ευρωπαίοι πολίτες είχαν  την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τη θέση τους μέσα στην Ε.Ε.

Οι μαθητές αρχικά ενημερώθηκαν για τις βασικές έννοιες, τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  ενώ στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων για την Ένωση, με στόχο να ενημερωθούν για την ιστορία, τον πολιτισμό και την γεωγραφία των κρατών-μελών της.

Στα παιχνίδια αυτά περιλαμβάνονται το ηλεκτρονικό παιχνίδι «Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!» και το επιτραπέζιο παιχνίδι «Στον αστερισμό της Ευρώπης».

Τέλος, οι μαθητές έλαβαν χρήσιμο ενημερωτικό υλικό των επίσημων εκδόσεων της Ε.Ε . Στόχος της δράσης αυτής είναι να έρθουν οι μαθητές σε μια πρώτη επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εμπλουτίσουν τις γνώσης τους για τις χώρες που την αποτελούν με τρόπο άμεσο και διαδραστικό.