Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πρόγραμμα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου υλοποιεί και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με στόχο την υποστήριξη των οικογενειών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα επιπλέον έξοδα που απαιτούνται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των μαθητών.

Τα τμήματα αφορούν μαθητές που φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου και στις τρεις τάξεις των Λυκείων και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων (Συκεών, Νεάπολης, Αγ. Παύλου και Πεύκων). Αυτά προβλέπεται να λειτουργήσουν στα μέσα του Οκτωβρίου, με τα μαθήματα να παραδίδονται από εθελοντές εκπαιδευτικούς στο 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης, στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκων και στο 2ο ΓΕΛ Συκεών.

«Μέλημά μας, για άλλη μια χρονιά, είναι να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους πολίτες, που λόγω των δύσκολων καιρών που ζούμε, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Η μεγαλύτερη αγωνία μας είναι η κρίση να μην ‘‘αγγίζει’’ τα παιδιά, τους μαθητές, που δίνουν τον δικό τους αγώνα και πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους. Δημιουργούμε ίσες ευκαιρίες για όλους στην εκπαιδευτική διαδικασία και για το λόγο αυτό, για άλλη μια χρονιά, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη λειτουργία των Εργαστηρίων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, που εξυπηρετούν δεκάδες μαθητές. Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά, δεν θα μπορούσε να γίνει πράξη, αν απουσίαζε η διάθεση για προσφορά εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους μαθητές, προκαλώντας αισθήματα βαθύτατης ευγνωμοσύνης», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς 2017-2018, στη διάρκεια της οποίας λειτούργησαν και Εργαστήρια για μαθητές Γυμνασίου, περισσότερα από εξήντα παιδιά υποστηρίχθηκαν ποιοτικά και δωρεάν στο καθημερινό μαθησιακό τους πρόγραμμα.

 

Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Η εγγραφή στα τμήματα και η υποβολή των αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία μπορεί να γίνεται από τους γονείς των ενδιαφερόμενων μαθητών και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, καταθέτοντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η υποβολή γίνεται καθημερινά στο Γραφείο Παιδείας (Ελ. Βενιζέλου 125, δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, 2ος όροφος), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επίσης, για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καλώντας τα τηλεφωνικά νούμερα: 2313.329577, -558, -559.

 

Τα κριτήρια επιλογής των μαθητών βασίζονται σε κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και φέτος θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι αιτήσεις για την εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών στα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Πέρσι 18 εκπαιδευτικοί μετείχαν εθελοντικά, αποδεικνύοντας στην πράξη το ουσιώδες νόημα του παιδαγωγικού λειτουργήματος.

Προκειμένου, λοιπόν, να καλυφθεί και φέτος το σύνολο των ενδιαφερόμενων μαθητών, με δεδομένες και τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για ακόμη μια δύσκολη χρονιά, η δημοτική αρχή απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση (που υπάρχει αναρτημένη στο site του δήμου: www.dimosneapolis-sykeon.gr) και να την αποστείλουν: μέσω fax στον αριθμό 2310. 615034 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: grpaideias.neapsyk@n3.syzefxis.gov.gr,  ή επικοινωνώντας με το Γραφείο Παιδείας (Τηλ.: 2313.329577, -558, -559).