Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής στον Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη

Σειρά μαθημάτων πληροφορικής με χρήση εργαλείων Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) ξεκινούν το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 16 Φεβρουαρίου στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Το πρόγραμμα πληροφορικής διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον GreekLUG (Ελληνική Ένωση Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού).

Τα μαθήματα είναι δωρεάν, διοργανώνονται στo πλαίσιο των δράσεων του Δημοτικού Κέντρου Ελεύθερου Λογισμικού και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες της περιοχής χωρίς ηλικιακό περιορισμό. Η σειρά μαθημάτων περιλαμβάνει ένα τμήμα “Αρχαρίων” και τμήμα θεωρίας, ενώ κατά βάση η μορφή τους θα είναι workshop με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση.

Τα μαθήματα έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιούνται τα Σάββατα, τις ώρες 16:00-18:00 και τις Τετάρτες, τις ώρες 18:00-20:00, στο Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού που βρίσκεται στην Πυλαία, επί της οδού Εγνατίας 96. Στο τέλος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους έχουν το ελάχιστο 8/11 παρουσίες και πετύχουν το 60% στο τελικό ηλεκτρονικό διαγώνισμα γνώσεων.

Η αναλυτική ύλη των μαθημάτων υπάρχει στο:

https://edu.greeklug.gr/data/mathimata_pliroforikis_2018/ΥΛΗ_ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.pdf

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και να συμπληρώσουν δηλώσεις συμμετοχής: https://www.greeklug.gr/mathimata2018/mathimata.html.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi