Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ζητά διακοπή λειτουργίας συγκεκριμένης λαϊκής αγοράς

«Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης από την πρώτη στιγμή της κρίσης, στην οποία βρισκόμαστε λόγω κορωνοϊού, έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα (πλύσιμο και απολυμάνσεις σε σχολεία, δημοτικά κτίρια, ιερούς ναούς, πλατείες, πάρκα, οδούς, παγκάκια, όργανα ελεύθερα αθλουμένων, αθλητικές εγκαταστάσεις, 2.500 κάδους απορριμμάτων, παροχή υπηρεσιών και διανομή τροφίμων κατ’ οίκον κλπ.) κατά της διάδοσης του κορωνοϊού και για την προστασία της δημόσιας υγείας (πολίτες) αλλά και για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων του δήμου μας», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Συγκεκριμένα, «από τις πρώτες ημέρες της λήψης των σχετικών μέτρων, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, έθεσε το πολύ σοβαρό ζήτημα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και συγχρωτισμός, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η κατάσταση στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης (βρίσκεται στα όρια των δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Θεσσαλονίκης) το πρωί του Σαββάτου 25/4/2020 ήταν απαράδεκτη. Έχει υπερβεί κάθε όριο. Οι φωτογραφίες οι οποίες δίνονται στη δημοσιότητα «μιλάνε» από μόνες τους. Η Δημοτική Αρχή με το επικεφαλής της Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες κρατικές αρχές και ζητά τη διακοπή λειτουργίας της συγκεκριμένης λαϊκής αγοράς το επόμενο Σάββατο 2/5/2020.

Για το μείζον αυτό ζήτημα, ο κ. Κυρίζογλου δήλωσε ότι: «Ύστερα από τόσο μεγάλες θυσίες, είναι πράξη μεγάλης ανευθυνότητας να επιτραπεί να χαθεί ό,τι με πολύ κόπο κατακτήθηκε. Αντιπαρερχόμαστε τις εναντίον μας κακόβουλες επιθέσεις και με στάση ευθύνης προτιμάμε να είμαστε ωφέλιμοι παρά αρεστοί και επιζήμιοι.»