Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη της οστεοπόρωσης

Διαγνωστικό πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης της οστικής πυκνότητας για την πρόληψη της οστεοπόρωσης κυρίως σε γυναίκες, αλλά και σε άνδρες με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό θα υλοποιήσει φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠ).

Πρόκειται για ένα ακόμα προληπτικό μέτρο που εφαρμόζει ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας του δήμου, σε όλες τις δημοτικές του ενότητες για τη διατήρηση της καλής υγείας των δημοτών του.

Να σημειωθεί ότι η οστεοπόρωση είναι μια σκελετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από απώλεια της οστικής αντοχής εκθέτοντας το άτομο σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κατάγματος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας, ενώ αποσκοπεί στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.
Απευθύνεται σε άτομα με οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης, γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση, γυναίκες μικρότερης ηλικίας, εφόσον έχουν κάνει ολική υστερεκτομή, γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης, καθώς και γυναίκες με προβλήματα θυρεοειδούς αδένα.

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 να κλείσουν ραντεβού στις παρακάτω δομές, στην περιοχή που τους εξυπηρετεί:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα  πρέπει να προσέρχονται στην εξέταση με μάσκα, ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί συμφώνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων και επιβεβλημένων μέτρων για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών από την Covid-19.

Πηγή: Voria.gr