Είχαν στήσει καρτέρι σε 47χρονο στην Καλαμαριά

Τι προέκυψε από τις έρευνες των αρχών.
Δύο άνδρες συνελήφθησαν τη Δευτέρα καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν μαζί τους αιχμηρά αντικείμενα και είχαν στήσει καρτέρι σε 47χρονο στην Καλαμαριά προκειμένου να του επιτεθούν.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 30 και 23 ετών, οι οποίοι κατείχαν, ο μεν πρώτος μία μεταλλική σιδηρογροθιά και ένα διαβατήριο έτερου προσώπου, ο δε δεύτερος μία μεταλλική πτυσσόμενη ράβδο και ένα σπρέι πιπεριού.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, πρόεκυψε ότι οι συλληφθέντες στο σημείο όπου εντοπίστηκαν, ανέμεναν 47χρονο ημεδαπό με σκοπό να του προκαλέσουν σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προέκυψε, ότι τα ίδια άτομα ενέχονται σε περίπτωση πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος 61χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2018 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των παραπάνω, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί όπλων, παράβασης Νομοθεσίας περί εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια και Νομοθεσίας που αφορά σε ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών κ.α. διατάξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές