Εβδομάδα εκδηλώσεων για τα ομφαλικά βλαστοκύτταρα στο Ηράκλειο

Θα δοθεί η δυνατότητα σε πέντε (5) μαθητές από τα Λύκεια που θα επισκεφτούν τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης, να εκπαιδευτούν για ένα μήνα στην Τράπεζα και στο Ερευνητικό Εργαστήριο της Αιματολογικής Κλινικής, τον Ιούνιο/Ιούλιο 2019.

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης και η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης)της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την«Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα»από τις 12 – 16 Νοεμβρίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας αυτής θα υπάρχουν δράσεις ενημέρωσης για μαθητές Λυκείων και το ευρύ κοινό. Στις 15 Νοεμβρίου διοργανώνεται επίσης εκδήλωση για το παρόν και το μέλλον των ομφαλικών βλαστοκυττάρων και τη χρησιμότητα της δωρεάς τους για τη θεραπεία αιματολογικών νοσημάτων όπως: λευχαιμίες, λεμφώματα, ανοσολογικές ανεπάρκειες και γενετικά νοσήματα. Επιπλέον, θα γίνει
ενημέρωση από τη ΔηΤΟΒ Κρήτης για τη νέα δράση της, της χαρτογράφησης του πληθυσμού της Κρήτης για τη δημιουργία απο θέματος μοσχευμάτων Ομφαλικού Αίματος για κάλυψη των ασθενών.

Αυτή τη χρονιά, η Εβδομάδα Ενημέρωσης πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης,του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεωνκαι της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας,και αποτελεί μέρος του δικτύου των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για την Ημέρα Ομφαλικού Αίματος.

Για επικοινωνία με τη ΔηΤΟΒ Κρήτης:info@cordbloodbankcrete.gr , Tηλ. 2810-394726, 6930847253

Επικοινωνία για ΜΜΕ και δημοσιογράφους:press@cordbloodbankcrete.gr

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Εβδομάδας Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα

«Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα»
12 – 16 Νοεμβρίου 2018
Δήμος Ηρακλείου / Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης
Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου
Με την υποστήριξη
Περιφέρειας Κρήτης, 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης,
Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Δραστηριότητες 12, 13, 14, 15, 16 Νοεμβρίου 2018 (9.00 – 12.00 πμ), Ιατρική Σχολή

Επίσκεψη ομάδος μαθητών Α΄ Λυκείου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης για διαδραστικές διαλέξεις από Ομάδα Επιστημόνων της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης
Επίσκεψη στους χώρους της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης και στο Ερευνητικό Εργαστήριο της Αιματολογικής Κλινικής (Εργαστήριο Μελέτης Αιμοποίησης) στην Ιατρική Σχολή.
Θα δοθεί η δυνατότητα σε πέντε (5) μαθητές από τα Λύκεια που θα επισκεφτούν τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης, να εκπαιδευτούν για ένα μήνα στην Τράπεζα και στο Ερευνητικό Εργαστήριο της Αιματολογικής Κλινικής, τον Ιούνιο/Ιούλιο 2019.

Εκδήλωση: Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 (5.00 – 9.00 μμ), Αίθουσα Μανόλης Καρέλης

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi