Εκδήλωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Νομικής Κομοτηνής

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Νομικής Κομοτηνής διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 12/5 με θέμα την  4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση έρχεται με γρήγορη ταχύτητα και φέρνει έναν νέο και πολλά υποσχόμενο κόσμο. Για πρώτη φορά ο άνθρωπος βρίσκεται τόσο κοντά με τις «έξυπνες» μηχανές και γνωρίζει νέες τεχνολογίες, όπως η ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη.
Οι νέες τεχνολογίες απλοποιούν την καθημερινότητά μας και αλλάζουν τον τρόπο σκέψης μας. Παγκόσμιος πρωταθλητής της τεχνολογίας έχει ανακηρυχθεί η Εσθονία, καθώς αποτελεί τη μοναδική χώρα στην οποία τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά.
Ωστόσο, τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα πρέπει και να προστατευθούν από όλη αυτήν την αλλαγή και ειδικότερα να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR), που θα εφαρμοστεί στα τέλη του Μαρτίου στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη έχει ως σκοπό να επιφέρει την προστασία αυτή.
Η 4η βιομηχανική επανάσταση έρχεται και εμείς ως εν δυνάμει νομικοί οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι!

Ομιλητές:

-Άννα Διαμαντοπούλου – Πρώην Υπουργός Παιδείας και Ανάπτυξης, Πρόεδρος “ΔΙΚΤΥΟΥ” (Δίκτυο για τη μεταρρύθμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη), Πρώην Επίτροπος ΕΕ- 4η Βιομηχανική Επανάσταση & Παιδεία
-Εύη Αυλογιάρη – Επίτιμη Πρόξενος της Εσθονίας στη Βόρειο Ελλάδα, Πρόεδρος ADR Hellenic Center, Νομικός – Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Το παράδειγμα της Εσθονίας
-Βιργινία Τζώρτζη – Επιστημονική Συνεργάτης ΔΠΘ, Δικηγόρος – Προσωπικά Δεδομένα: Ο νέος Ευρωπαικός κανονισμός GDPR

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Ιωάννα Χατζηαντωνίου.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.