Εκλογές στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης-Οι θέσεις των υποψηφίων

Μιχάλης Ζορπίδης: «Κάνουμε το Ισχυρό Επιμελητήριο πράξη»

«Η Διοίκηση μας με διαφάνεια και συνέπεια στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ανέδειξε τα προβλήματα και τα αιτήματα όλων των επαγγελματικών κλάδων της περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Με τη δράση μας καταστήσαμε το Ε.Ε.Θ. βασικό συνομιλητή και σύμβουλο της Πολιτείας.

Η οικονομική ευρωστία με το αξιόλογο αποθεματικό που πετύχαμε είχε μοναδικό στόχο την πολύπλευρη στήριξη των μελών μας. Υλοποιήσαμε σειρά προγραμμάτων για την οικονομική υποστήριξη της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενισχύσαμε τα πιο αδύναμα ή άνεργα μελών μας. Με την υπηρεσία μιας στάσης διεκπεραιώνονται με ταχύτητα δεκάδες υποθέσεις επαγγελματιών.

Οργανώσαμε επιχειρηματικές αποστολές σε χώρες των Βαλκανίων, Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στη Ρωσία, ανοίγοντας νέους δρόμους για το επιχειρείν, χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά το Επιμελητήριο, μέσω της αξιοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν στηρίξαμε τους επαγγελματίες στην περιφέρεια και ότι δεν ασχοληθήκαμε με τα προβλήματα της πόλης, θυμίζουμε ότι ιδρύσαμε γραφείο στο Λαγκαδά και έχουμε υποβάλλει εκατοντάδες υπομνήματα σε υπουργεία, αστυνομικές και δικαστικές αρχές για ζητήματα που «καίνε» τον Επαγγελματία, το παρεμπόριο, τα τσιγάρα, τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του μετρό κλπ.

Πετύχαμε, το 99, 9% των αποφάσεων του Δ.Σ. να είναι ομόφωνες. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που εμβαθύνει στις ανάγκες του επαγγελματία καθώς και εξειδικευμένες προτάσεις για την φορολογική και ασφαλιστική ανακούφιση του Επαγγελματία, τις τραπεζικές του συναλλαγές, την σύσταση θερμοκοιτίδων για οικονομία κλίμακας στις ΜΜΕ.

Τα χρόνια που έρχονται είναι κρίσιμα. Δεν χωράνε πειραματισμοί. Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε. Καλούμε τους Επαγγελματίες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο συνδυασμό μας «Ισχυρό Επιμελητήριο» για να ολοκληρώσουμε το έργο μας»

* Υποψήφιος Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης – επικεφαλής «Ισχυρό Επιμελητήριο»

 

Έφη Γιοβανίδου: Απευθυνόμαστε στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται στο μικρό και αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στην αγορά που κυριαρχείται από τα μονοπώλια, που παλεύει να αποπληρώσει τα υπέρογκα χρέη προς το δημόσιο, τις τράπεζες, τους προμηθευτές.

Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι αυξανόμενα κερδοφόροι ισολογισμοί τους στα χρόνια της κρίσης είναι ευθέως ανάλογοι με τα αυξανόμενα λουκέτα των μικρομάγαζων.Αυτοί που τσακίζονται από την κυβερνητική πολιτική, όποιος και αν είναι ο διαχειριστής, είμαστε εμείς οι μικροί επαγγελματίες.

Η επίθεση και το τσάκισμα δεν αφορά μόνο τη δουλειά μας, αλλά επηρεάζει το σύνολο της ζωής μας, την οικογένειά μας, το μέλλον των παιδιών μας και τα μέτρα θα συνεχίσουν και μετά το «τέλος» των μνημονίων γιατί αυτά αποτελούν στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και έχουν εφαρμοστεί πριν το ξέσπασμα της κρίσης σε χώρες που δεν είχαν μνημόνια.

Η παράταξή μας είναι η μόνη δύναμη που έχει αγωνιστική, διεκδικητική κατεύθυνση και θα αποκαλύπτει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που απεργάζονται οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και σιγοντάρουν οι «αξιόπιστοι συνομιλητές», όπως αυτοπαρουσιάζονται τα ίδια τα επιμελητήρια όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή οι φορείς που υποτίθεται ότι προστατεύουν τα συμφέροντά μας.

Θεωρούμε ότι η μόνη λύση είναι η οργάνωση και ο αγώνας όλων όσων έχουμε πληγεί από την κρίση και είμαστε πολλοί, όχι μόνο οι μικροί επαγγελματίες αλλά και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί αγρότες.

Συνάδελφε, η ηττοπάθεια και η αδράνεια, δεν βγάζουν πουθενά.

Κανείς ποτέ δεν χάρισε σε κανέναν τίποτα, όλα κατακτώνται με συμμετοχή και αγώνα.

 

* Υποψήφια Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης – επικεφαλής «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Χρήστος Νικολόπουλος: Ανανέωση, πολύπλευρη διεύρυνση και άνοιγμα στην κοινωνία

Στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου οι Επαγγελματίες καλούμαστε να συμμετάσχουμε στις πιο κρίσιμες στην ιστορία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Έφτασε η ώρα το Επιμελητήριο να διοικηθεί διαφορετικά και αποτελεσματικά από όλους μας. Οι Επαγγελματίες καλούμαστε να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις μας, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα δεκαετιών.

Το μήνυμα που στέλνει η Αλληλεγγύη Επαγγελματιών είναι ανανέωση, πολύπλευρη διεύρυνση και άνοιγμα στην κοινωνία. Πρόκειται για έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, χωρίς κομματικές αποχρώσεις, στον οποίο συμμετέχουν Επαγγελματίες από όλους τους κλάδους και καλύπτει όλες τις περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Στόχο έχουμε να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο τον Επαγγελματία. Για να το πετύχουμε αυτό προτάσσουμε να συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια όλοι επιθυμούν να θέσουν θέματα και να εκφράσουν την άποψη τους, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή αντιπροσώπευση των 170 επαγγελμάτων. Προτείνουμε την δημιουργία περιφερειακών παραρτημάτων στις περιοχές που υπάρχει αυξημένη ανάγκη και υπό-εκπροσώπηση (Σίνδος, Θέρμη, Περαία, Λαγκαδά κλπ.), καθώς και την δημιουργία μεικτών επιτροπών με τη συμμετοχή και της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών συλλόγων.

Στις προτεραιότητές μας θέτουμε, μεταξύ άλλων, τη συνεχή και αδιάκοπη πίεση προς τα αρμόδια υπουργεία με προτάσεις για αλλαγή και βελτίωση του φορολογικού και ασφαλιστικού νόμου, καθώς και την πάταξη του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου και της άναρχης εξάπλωσης των λαϊκών αγορών.

Προτεραιότητά μας είναι επίσης, η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων για όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Τώρα είναι η στιγμή! Ή θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ή θα αφήσουμε το Επιμελητήριο, το σπίτι μας, απλό παρατηρητή της καταστροφής μας. Το σχέδιο που προτείνουμε μπορεί να οδηγήσει το Επιμελητήριο στο αύριο. Το όραμα που έχουμε είναι να ενώσουμε όλους τους Επαγγελματίες. Και όταν οι Επαγγελματίες ενωθούν και πιστέψουν στον εαυτό τους, τότε κάνουν θαύματα. Είναι στο χέρι μας και μόνο στο χέρι μας!

*Υποψήφιος Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης – επικεφαλής «Αλληλεγγύης Επαγγελματιών»

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ