Ανατροπή και αναγνώριση ελαφρυντικών για την Χρυσή Αυγή

Ανατροπή από την εισαγγελέα της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου #newn #δικη #εφετειο #χρυση #αυγη

Την αναγνώριση ελαφρυντικών σε όλους τους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα αλλά και για εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση πρότεινε τελικά η Εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.
Η Εισαγγελέας βελτίωσε την αρχική της πρόταση περί ελαφρυντικών μετά την δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης, προτείνοντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου, σύμφωνα με τον παλιό Ποινικό Κώδικα για τους εξής κατηγορούμενους:
– Όσους έχουν ενοχή για πλημμελήματα
– Όσους έχουν ενοχή για ένταξη για εγκληματική οργάνωση αλλά δεν εμπλέκονται σε βαριές εγκληματικές δραστηριότητες όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Αρχικά, η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, μόνο για τους στους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές Ευστάθιο Μπούκουρα Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.
Για τους υπολοίπους καταδικασθέντες η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών.
Μετά όμως τις δευτερολογίες των δικηγόρων και την υποβολή νέων αιτημάτων με βάση τον παλιό ποινικό κώδικα η εισαγγελική πρόταση άλλαξε. Όμως η πρόταση της δεν αφορά εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Πηγή: Νομικός Παλμός