Εκτακτο: «Οχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, απέρριψε το αίτημα του Σ. Ξηρού.

Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με βούλευμα απέρριψε το αίτημα του ισοβίτη της 17Ν για αποφυλάκιση, λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο 55χρονος ισοβίτης που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας , ζητούσε την αποφυλάκισή του επικαλούμενος το άρθρο 110Α ΠΚ. Στην αίτησή του αναφερόταν στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφου σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το νόμο, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Από την άλλη πλευρά ο Αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, σημείωνε στην πρότασή του πως ο Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός.

Επίσης τόνιζε ότι προϋπόθεση για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για τον Ξηρό είναι η έκτιση 25 πραγματικών ετών. Ο αντεισαγγελέας εκτιμούσε, αντιθέτως, ότι ο Ξηρός δεν μπορεί να «υπαχθεί» στο συγκεκριμένο άρθρο, καθώς το τελευταίο δεν αφορά – σύμφωνα με τις βουλές του νομοθέτη – εγκλείστους με ποινές πολλαπλών ισοβίων.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi