Εκτεταμένες εργασίες φροντίδας και αναζωογόνησης του πρασίνου στο Δήμο Θερμαϊκού

Προκειμένου να αποτραπούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από θραύση και πτώση κλαδιών, παρεμβάσεις συντήρησης και καλλωπισμού του πρασίνου, που περιλαμβάνουν εργασίες κλαδέματος των υψηλών και επικίνδυνων δέντρων, πραγματοποιούνται σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Θερμαϊκού.

Δεδομένου ότι η άρση της επικινδυνότητας των κλάδων και η ισορροπία του φυλλώματος των δέντρων είναι μείζονος σημασίας, η περιποίηση, η ελάφρυνση από ανεξέλεγκτους βραχίονες και ο κλαδοκαθαρισμός από ξηρά κλαδιά σε δενδροστοιχίες, πάρκα, πλατείες, ερείσματα δρόμων κ.λπ. αποτελεί μια διαδικασία που υλοποιείται κάθε χρόνο με συνέπεια.

Τα σημεία στα οποία πραγματοποιούνται οι εργασίες εντοπίζονται σε κοινόχρηστους και πολυσύχναστους χώρους, όπως σχολεία, πάρκα, πλατείες, κεντρικοί δρόμοι, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια ή μεμονωμένα σημεία, με στόχο τη διασφάλιση τόσο της ασφάλειας όσο και της αισθητικής, αναδεικνύοντας την εικόνα του Δήμου.

Την εκτέλεσή τους πραγματοποιούν τα συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου, αλλά και μισθωμένες υπηρεσίες, εξαιτίας αφενός της επικινδυνότητας των εργασιών, κυρίως σε δυσπρόσιτα σημεία και αφετέρου της απαίτησης για έμπειρο, εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως ειδικό καλαθοφόρο, που ο Δήμος στερείται.