Ελληνικό αίμα στην Σεντ Γκάλεν

Επιμέλεια : Ηλίας Γκοντόλια

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα θα τεθεί αντιμέτωπη  για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League  με την Ελβετική Σεντ Γκάλεν η οποία την περσινή σεζόν τερμάτισε 2η ,πίσω από την πρωταθλήτρια Young Boys  συλλέγοντας 68 βαθμούς. Ο αγώνας είναι μόνος και θα διεξαχθεί  στις 24 Σεπτεμβρίου στην Ελβετία.


Στην Σεντ Γκάλεν αγωνίζεται και ένας ομογενής, ο Λεωνίδας Στεργίου. Ένας 18 χρονος κεντρικός αμυντικός ο οποίος όμως φοράει το εθνόσημο της Ελβετίας και θα είναι μέλος για τα ερχόμενα δύο παιχνίδια της Κ-21 Ελβετίας. Με το πρώτο παιχνίδι να είναι σε τρεις ημέρες απέναντι στην αντίστοιχη της  Σλοβακίας.

Ο Λεωνίδας Στεργίου γεννημένος στις 3 Μαρτίου του 2002 και με ύψος 1.80 πραγματοποίησε πέρυσι μια ικανοποιητική σεζόν. Διότι αγωνίστηκε σε 34 αγώνες εκ των οποίων οι δύο ήταν στο πλαίσιο του Κυπέλλου της Ελβετίας και με τα λεπτά συμμετοχής του να φτάνουν τα 3.221 .Ο 18 χρονος κεντρικός αμυντικός φοράει την φανέλα με τον αριθμό 4.

Στην Ελβετία θεωρείται ταλέντο κάτι το οποίο πιθανόν να οδήγησε και την Σεντ Γκάλεν στο να επεκτείνει το συμβόλαιο με τον Λεωνίδα Στεργίου έως και το 2024 όταν το αρχικό συμβόλαιο ήταν έως το 2020.

Ο Λεωνίδας κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του επισκέφθηκε την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη.

View this post on Instagram

Recovery in Greece ??? #ελλαδα#κρητη

A post shared by LS4 (@leonidas.stergiou) on