Εντοπισμός αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή στην Κεφαλλονιά και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους

Στον εντοπισμό και τη διάσωση ογδόντα ενός  αλλοδαπών προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχή Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Λευκάδας και Κατακόλου πρωινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη σκάφους αγνώστων λοιπών στοιχείων με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κεφαλλονιάς.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο της δύναμης FRONTEX, καθώς και από παραπλέοντα πλοία και σκάφη.

Το σκάφος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε με τη συνδρομή των Φ/Γ ”ESTRELLA”,”ZAIRA” και του Α/Κ ”ΜΙΧΑΛΗΣ” Ν.Α. 644, καθώς και με τη συνοδεία δύο περιπολικών σκαφών και ενός ναυαγοσωστικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι εβδομήντα εννέα αλλοδαποί (71 άνδρες και 8 ανήλικα αγόρια), καλά στην υγεία τους, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι δύο αλλοδαποί διακινητές τους που επέβαιναν στο σκάφος, ηλικίας 62 και 45 ετών .

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Κεφαλλονιάς.