Εξαλλοι οι εκπαιδευτικοί με τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη! (ΦΩΤΟ)

Η ΕΛΜΕΘ πραγματοποίησε σήμερα διαμαρτυρία στα αρμόδια όργανα

Τα παράπονά της εξέφρασε με διαμαρτυρία η ΕΛΜΕ- Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα μέλη της ΕΛΜΕ-Θ, έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία βρίσκεται στην Σταυρούπολη.

Κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών αποτελεί η μείωση των μαθητών σε 15 άτομα ανά τμήμα, ενώ όπως ανέφερε στο Thes.gr η πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ-Θ, Γιάννα Λαφήρα,  ο άμεσος διορισμός μονίμων εκπαιδευτικών και καθαριστών στα σχολεία αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Οπως μάλιστα πρόσθεσε η κ. Λαφήρα, οι εκπαιδευτικοί αιτούνται άμεσα και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ κορονοϊού σε καθηγητές και μαθητές, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση των τοπικών δήμων σχετικά με τις διαθέσιμες αίθουσες.

Η κατάσταση, μάλιστα, στα σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης την πρώτη ημέρα των μαθημάτων φαίνεται να είναι ανησυχητική, καθώς, σύμφωνα πάντα με την πρόεδρο της Γ’ ΕΛΜΕ-Θ, υπάρχουν τμήματα με μεγάλο αριθμό μαθητών, όπου τα παιδιά κάθονται σε δυάδες ανά θρανίο χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Επιπροσθέτως, όπως σημείωσε, υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι μάσκες δεν έφτασαν για τα παιδιά, με αποτέλεσμα σε ορισμένα εξ αυτών να μοιραστεί μόνο μία.

Τέλος, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ-Θ, το εκπαιδευτικό σύστημα στερείται 20 χιλιάδων προσλήψεων εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες του, ενώ, παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα σε γονείς και μαθητές στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, στο πλαίσιο των οποίων θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 18:30 στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Χαρακτηριστικό, ακόμη, είναι το γεγονός πως, εκπαιδευτικός που συμμετείχε στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, ανέφερε ότι, πλέον, εκείνος και οι συνάδελφοί του φοβούνται για τη ζωή τους, καθώς το γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό είναι εξαιρετικά πιθανό να «πληρώσει» ακόμη και με θανάτους την πανδημία του κορονοϊού.

«Υπεραμύνεται των μέτρων του υπουργείου η διευθύντρια»

Μετά τη σημερινή παράστασή διαμαρτυρίας τους, οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη της Γ’ ΕΛΜΕ-Θ συνομίλησαν με τη διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το πόρισμα από την συγκεκριμένη συνάντηση, σύμφωνα με την κ. Λαφήρα, είναι το γεγονός ότι η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Κεχαΐδου, υπεραμύνεται των μέτρων του υπουργείου.

Οπως πρόσθεσε η κ. Λαφήρα, δεν υπήρξε κάποια θετική απάντηση για όλα τα κτιριακά προβλήματα, καθώς η κ. Κεχαΐδου «μετακύλησε την ευθύνη στους δήμους που δεν έλαβαν μέτρα για τα εκρηκτικά προβλήματα που έχουν σχολεία σε Εύοσμο και Ευκαρπία».

Πηγή: Thes.gr