Επίσχεση εργασίας στο κέντρο πρόνοιας κεντρικής Μακεδονίας – 3 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Για 3η συνεχόμενη φορά προχωρούν οι επικουρικοί εργαζόμενοι του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας κεντρ. Μακεδονίας σε επίσχεση εργασίας γιατί είναι απλήρωτοι εδώ και 3μηνες.

Το εξώδικο των εργαζόμενων αναλυτικά οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επι μήνες όπως καταγγέλλουν και προχωρούν στην 3η επίσχεση εργασίας

Σας κοινοποιήσαμε ήδη δύο εξώδικες διαμαρτυρίες δηλώσεις και προσκλήσεις μας με τις οποίες και εξαιτίας των λόγων που αναφέρονταν σ’ αυτές σας είχε δηλώσει ο κάθε ένας από εμάς, ότι κατά τις ημέρες που αναφέρονται σ’ αυτές, ασκούσε το ατομικό δικαίωμα επίσχεσης της παρεχόμενης εργασίας του κατά το άρθρο 325 ΑΚ, με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μας ιδίως για την εκ νέου άσκηση του δικαιώματος μας εάν δεν καταβάλατε τις οφειλόμενες αποδοχές μας

Επειδή συνεχίζετε να μην καταβάλλετε τις αποδοχές μας και η μη καταβολή των αποδοχών μας έχει ως αποτέλεσμα, όπως ήδη επανειλημμένα σας έχουμε επισημάνει, να αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε τις βασικές βιοτικές ανάγκες, τις δικές μας και των οικογενειών μας, αφού ο μισθός μας είναι το μοναδικό και αποκλειστικό μέσο βιοπορισμού μας.

Επειδή επαναλαμβάνουμε και με την παρούσα ότι δεν μας έχετε καταβάλει τους οφειλόμενους μισθούς Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και ήδη Οκτωβρίου 2018, καθώς και τις αμοιβές που δικαιούται ο κάθε ένας από εμάς για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και ήδη Οκτώβριο 2018 που αφορούν νυχτερινή εργασία, εργασία (ημερήσια ή νυχτερινή) κατά τη διάρκεια Κυριακών, εξαιρέσιμων ημερών κ.λπ. Ήδη βέβαια βρισκόμαστε στο μήνα Νοέμβριο και δεν διαφαίνεται πρόθεση εξόφλησης των δεδουλευμένων, μολονότι, επαναλαμβάνουμε, σας έχουμε οχλήσει προς τούτο επανειλημμένα.

Η Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Κυρία Υπουργέ,

Σας κοινοποιούμε την Τρίτη κατά σειρά εξώδική διαμαρτυρία δήλωση των Επικουρικών Εργαζομένων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δηλώνουν ότι συνεχίζουν να ασκούν το ατομικό δικαίωμα επισχέσεων της παρεχόμενης εργασίας, επειδή συνεχίζει η Υπηρεσία να οφείλει δεδουλευμένα (νυκτερινά, εξαιρέσιμα) από τον Ιούλιο του 2018 και οφειλόμενους μισθούς από τον Αύγουστο του 2018.

Είναι ντροπή και αδιανόητο μετά και τις δύο προηγούμενες εξώδικες διαμαρτυρίες των εργαζομένων να συνεχίζει το Υπουργείο να μην καταβάλλει τα δεδουλευμένα και τους μισθούς.

Καλούμε, για άλλη μία φορά, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου καθώς και τη Διοίκηση του Κέντρου ΚΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην προσπάθειά τους και στις κινητοποιήσεις τους που στόχο έχουν να γίνει τάχιστα η καταβολή των δεδουλευμένων και οι οφειλόμενοι μισθοί.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr