Επιδότηση της εργασίας μέχρι το 40% των αποδοχών πρότεινε εκ νέου η Φ. Γεννηματά

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ζήτησε να μην γίνουν απολύσεις, ώστε να μην αυξηθεί η ανεργία, και να μην καταρρεύσουν οι επιχειρήσεις

Την πρόταση του κόμματός της για επιδότηση της εργασίας από το κράτος μέχρι 40% των αποδοχών, για να μην γίνουν απολύσεις, αυξηθεί η ανεργία και καταρρεύσουν επιχειρήσεις, ανέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η χρηματοδότηση, που υπάρχει η δυνατότητα να προέρχεται από το πρόγραμμα SURE και το ΕΣΠΑ, είναι ύψους 2 δισ. και αφορά περίπου 1 εκατομμύριο εργαζομένους.

«Το πρόγραμμα μας για τη στήριξη της εργασίας είναι στοχευμένο και κοστολογημένο. Kαταθέσαμε μια πρόταση απολύτως στοχευμένη και κοστολογημένη που η κυβέρνηση μπορεί και οφείλει να υιοθετήσει» είπε σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1.

Η επιστροφή στην κανονικότητα και η επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, είπε, πρέπει να γίνει με προσεκτικά βήματα για να μην έχουμε υποτροπή της νόσου. «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνήσαμε ότι δεν θα ακολουθήσουμε στη χώρα μας τη στρατηγική της ανοσίας της αγέλης. Οποιαδήποτε απόφαση δεν πρέπει να είναι αντίθετη με αυτή την αρχή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε ισχυρές επιφυλάξεις για το άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το άνοιγμα των σχολείων είναι μεγάλο ρίσκο. Περιμένω να δω ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο και τις αυστηρές προϋπόθεσες για τις οποίες μίλησε ο κ. ΤσιόδραςΓιατί η κυβέρνηση επιλέγει να ξεκινήσει από τα σχολεία; Η κυβέρνηση θέτει τις προτεραιότητες και οι επιστήμονες καθορίζουν το πώς. Περίμενα η κυβέρνηση να ξεκινήσει πρώτα από τις επιχειρήσεις και στο τέλος να ανοίξουν τα σχολεία. Κρατώ σοβαρότατες επιφυλάξεις. Είναι λογικό να δοθεί προτεραιότητα στην Γ’ λυκείου και τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Δώσαμε μάχη για να ανακοινωθεί ο περιορισμός της ύλης για τις πανελλήνιες εξετάσεις και να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατόν. Όπως, επίσης, να ολοκληρωθεί το εξάμηνο και οι πτυχιακές εξετάσεις των τελειόφοιτων φοιτητών. Όλα τα υπόλοιπα θέλουν προσεκτικό σχεδιασμό. Περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις και το σχέδιο της κυβέρνησης».

Επανέλαβε ακόμη του θέση του ΚΙΝΑΛ για άμεση παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. «Έχουμε παράλληλα προτείνει να δημιουργηθεί μία διακομματική επιτροπή για να σχεδιάσουμε ένα μόνιμο σύστημα προστασίας και διαχείρισης του προβλήματος αυτού. Καλώ την κυβέρνηση επιτέλους να ανταποκριθεί. Επίσης για τα κόκκινα δάνεια εδώ και έναν χρόνο μιλάμε για δημιουργία bad bank. Τότε έπεσαν να με φάνε προσωπικά, έλεγαν ότι η Γεννηματά είναι λαϊκίστρια. Τώρα και ο διοικητικής της Τράπεζας της Ελλάδας μιλά γι’ αυτό» υπογράμμισε.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr