Επιμένει ο Κοτζιάς για Καμμένο: Είπε στο υπουργικό ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. για να εξαγοράσουμε Σκοπιανούς

Η κόντρα Κοτζιά- Καμμένου καλά κρατεί με τον πρώτο να επιμένει στα όσα είπε ο Υπουργός Άμυνας στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο περί Σόρος και χρηματοδότησης.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ερωτηθείς για το τι ειπώθηκε στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επανέλαβε ότι ο Πάνος Καμμένος είπε τρία πράγματα:

Ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. «για να αγοράσουμε ανθρώπους στα Σκόπια προκειμένου να κάνουμε τις πολιτικές μας δουλειές» είπε ο κ. Καμμένος.

Όπως διευκρίνισε στόχος ήταν να εκφοβίσει τον ίδιο, αλλά εγώ έχω περιουσία από την οικογένειά μου» αλλά και για να τρομάξουν ανθρώπους στην FYROM. «Αυτά τα δημοσιεύματα έκαναν τους ανθρώπους σε Αλβανία και Σκόπια με φιλειρηνικές απόψεις να έχουν δεύτερες σκέψεις, τους λένε «α, εσείς τα πήρατε από τον Σόρος» είπε ο κ. Κοτζιάς.

«Είμαι έξυπνος άνθρωπος κατά τον μέσο όρο. Αυτά όλα έχουν στόχευση συγκεκριμένη. Η στόχευση είναι να δυσκολευτεί πολιτική ειρήνευσης με τους γείτονές μας, υπάρχουν δυνάμεις που βγάζουν λεφτά από την αδράνεια» υποστήριξε. Κατά τον Νίκο Κοτζιά, επίσης «κάποιοι πολιτικοί δεν θέλουν να ξεπεράσουμε το εμπόλεμο με την Αλβανία».

Ότι κάποιοι μοίραζαν απόρρητα κονδύλια

«Εγώ έχω προτείνει να μεταφερθεί σε όλα τα υπουργεία το μοντέλο που καθιέρωσα στο ΥΠΕΞ» είπε ο τέως υπουργός και πρότεινε, ενόψει συνταγματικής αναθεώρησης να προβλεφθεί και έλεγχος των μυστικών υπηρεσιών

Για ανάθεση σε εταιρεία που εκδίδει βίζα

«Η προηγούμενη εταιρεία το πήρε με ανάθεση, εγώ το έκανα με διεθνή διαγωνισμό. Μια εταιρεία πήρε την πρώτη και μια άλλη την τρίτη. Αυτές οι υποθέσεις πήγαν στα δικαστήρια».

Ο Νίκος Κοτζιάς επέμεινε ότι έχει κλείσει ο κύκλος συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ επιχειρηματολογώντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή η απειλή ότι θα πέσει η κυβέρνηση».

Επανέλαβε ότι δε θα δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, γιατί περιέχει «απόψεις, αναλύσεις και συστάσεις» προς τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Ν. Κοτζιάς επιβεβαίωσε ότι είχε υποβάλει και άλλη παραίτηση στις 19 Σεπτεμβρίου ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου εν απουσία του για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ερωτηθείς για τους λόγους της παραίτησής του, απάντησε «ο καθένας με τις ευαισθησίες του» και ότι δεν ήταν μια παρόρμηση.

Συγκεκριμένα, είπε πως για τον ίδιο δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή απέναντι σε κάποιον που λέει ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση αν έρθει η συμφωνία. Αναφερόμενος στην επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ είπε: «Μίλησε για την ανάγκη, Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία να γίνουν εγγυήτριες δυνάμεις της ΠΓΔΜ.

Δηλαδή, αυτό που θέλουμε να βγάλουμε πάνω από το σβέρκο της Κύπρου, εμείς το προτείνουμε για τον σβέρκο άλλης χώρα. Στη FYROM έγινε εμφύλιος πόλεμος πριν από 15 χρόνια ανάμεσα στους Αλβανούς και στους Σλαβομακεδόνες και δεν έχουμε κανένα συμφέρον να τον σηκώσουμε. Δεν νομίζω ότι κανένας Σλαβομακεδόνας θα δεχόταν για εγγυήτρια δύναμη την Αλβανία πάνω στο σβέρκο του. Είναι έξω από την πολιτική μας».

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση της απόφασης για την αιγιαλίτιδα ζώνη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών, είπε πως είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό σχετικά. Πριν βγω να πω τον αποχαιρετιστήριο λόγο, ρώτησα τον πρωθυπουργό, εάν μπορώ να αναφερθώ στην αιγιαλίτιδα ζώνη και στη δουλειά που κάναμε και μου είπε ναι, ανέφερε συγκεκριμένα».

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr