Επιστολή στην Κεραμέως από μαθητές του Πειραματικού Σχολείου του ΕΚΠΑ

Νίκη Κεραμέως
Πηγή: EUROKINISSI/lifo.gr

Με επιστολή του, το 15μελές συμβούλιο του Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, που συνυπογράφει και το συμβούλιο του Γυμνασίου, γνωστοποίησε στην Υπουργό Παιδείας, τα σοβαρά προβλήματα στο διδακτικό προσωπικό του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών .

Στην επιστολή τους οι μαθητές ζητούν από την Νίκη Κεραμέως να προχωρήσει στον διορισμό του αναγκαίου διδακτικού προσωπικού στο σχολείο τους, καθώς κάθε εβδομάδα δεν πραγματοποιούνται συνολικά 76 ώρες βασικών μαθημάτων.

Αναλυτικά το κείμενο των μαθητών:

Προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας.

Από τις αρχές της τρέχουσας σχολικής περιόδου υπάρχουν σημαντικά κενά στο διδακτικό προσωπικό βασικών μαθημάτων, όπως Βιολογία, Κοινωνιολογία, Χημεία, Γεωγραφία, Μαθηματικά, Πληροφορική και Μουσική. Πιο συγκεκριμένα οι διδακτικές ώρες που ματαιώνονται σε Γυμνάσιο και Λύκειο κάθε εβδομάδα είναι οι εξής:

21 ώρες Βιολογίας
18 ώρες Κοινωνιολογίας
16 ώρες μαθημάτων Φυσικών Επιστημών ( Φυσική, Χημεία, Γεωγραφία)
8 ώρες Μαθηματικών
7 ώρες Πληροφορικής
6 ώρες Μουσικής

Εκ των πραγμάτων, όπως αντιλαμβάνεστε, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι δεν πραγματοποιούνται βασικά μαθήματα κατευθύνσεων. Ειδικότερα στην Β’ τάξη του Λυκείου δεν υπάρχει απαραίτητο διδακτικό προσωπικό για την συμπλήρωση των μαθημάτων της Κοινωνιολογίας στην κατεύθυνση (ΒΑΚΕ – Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών), Χημείας και Βιολογίας τα όποια εξετάζονται Πανελλαδικώς. Στην Γ’ τάξη του Λυκείου δεν πραγματοποιούνται, επίσης, βασικά μαθήματα κατευθύνσεων όπως Κοινωνιολογία και Βιολογία, στα οποία οι μαθητές καλούνται να εξεταστούν τον Ιούνιο του 2020. Συνολικά 76 ώρες δεν πραγματοποιούνται στο σχολείο μας εβδομαδιαίως.

Λόγω των ανωτέρω ελλείψεων, ο τίτλος Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών φαντάζει κενός περιεχομένου. Κατόπιν τούτου σας παρακαλούμε θερμά να προχωρήσετε χωρίς χρονοτριβή στον διορισμό του αναγκαίου διδακτικού προσωπικού στο σχολείο μας.

Μετά τιμής

το 15μελές Συμβούλιο Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Σ.Π.Α.). Συνυπογράφει το 15μελές Συμβούλιο του Γυμνασίου του Π.Σ.Π.Α.