«Εργαστήριο Μακεδονικής Ιστορίας» στο Γαλλικό Ινστιτούτο 10-11/11

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα θα συμμετέχει φέτος στη 17η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών «Comic Ν΄ Play 2018» το προσεχές Σαββατοκύριακο, 10-11 Νοεμβρίου 2018, από τις 10:30 μέχρι τις 13:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αλλατίνη – Ντασώ). Το θέμα της συμμετοχής του Μουσείου θα είναι «Εργαστήριο Μακεδονικής Ιστορίας».
Το «Εργαστήριο Μακεδονικής Ιστορίας» έχει ως στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη νεότερη ιστορία της Μακεδονίας και, συγκεκριμένα, με τον Μακεδονικό Αγώνα. Με αφορμή τα παιδικά βιβλία του Μουσείου «Σκιές στη λίμνη» και «Σαν τέτοια ώρα πάνω στο βουνό… Η Μακεδονία του Παύλου Μελά», οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και δημιουργώντας τα δικά τους κόμικ. Την επιμέλεια του προγράμματος έχουν η Διευθύντρια του Μουσείου, κ. Φανή Τσατσάια και η Διευθύντρια του Κ.Ε.Μ.Ι.Τ. (Κέντρο Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης), κ. Σταυρούλα Μαυρογένη.
Όσα παιδιά θα συμμετάσχουν στο Εργαστήριο, μπορούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό, στέλνοντας το κόμικ τους στο Μουσείο (info@imma.edu.gr ή στη διεύθυνση Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη) μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2018. Ο νικητής θα συμμετάσχει δωρεάν στο Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι που διοργανώνει το Μουσείο (27-29/12/2018).
Η διοργάνωση «Comic Ν΄ Play 2018» είναι το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας των φίλων των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών στο να διαδώσουν την ιδιαίτερη τους αγάπη γι’ αυτά τα δύο αντικείμενα. Το εικαστικό εργαστήριο Comink έχει ως στόχο να μεταδώσει στον κόσμο, μέσω εργαστηρίων, επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, εκθέσεων με πρωτότυπα έργα, την ιδιαίτερη κουλτούρα των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών νόησης και στρατηγικής.