Ευθείες απειλές για «χάος» στην Ελλάδα από τον Τ. Ερντογάν

Τι είπε ο Τούρκος πρόεδρος στο υπουργικό συμβούλιο

Αμφισβητώντας την ελληνική NAVTEX που βρίσκεται από σήμερα σε ισχύ στο Ν.Α Αιγαίο ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, μιλώντας χθες όχι σε λαϊκό ακροατήριο, αλλά στην σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης απηύθυνε ευθέως απειλές προς την Ελλάδα.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα οδηγεί τον εαυτό της σε ένα χάος». «Για οτιδήποτε προκύψει στην περιοχή αυτός που θα ευθύνεται και θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά θα είναι η Ελλάδα». Τόνισε ότι η Αθήνα δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει Navtex στις περιοχές που διεκδικεί η Άγκυρα. Πρόσθεσε ότι η ελληνική Navtex θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή ναυσιπλοΐα όλων των πλοίων στην περιοχή. «Από εδώ και στο εξής η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για όλες τις συγκρούσεις στις περιοχή και θα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση», φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Στρέφοντας τα πυρά του έμμεσα και εναντίον της Γαλλίας και άλλων χωρών που πήραν θέση υπέρ της χώρας μας στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε: «Όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τουρκικό στόλο, δεν θα εμφανιστούν αύριο».

«Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα βήματα που κάνει με το Oruc Reis διότι «με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στο Αιγαίο, κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντά μας» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος για μια ακόμη φορά στην ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα είπε. «Βρήκαμε το μεγαλύτερο απόθεμα της χώρας μας στην ένατη γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα. Υπάρχουν ισχυρά ευρήματα ότι τα κοιτάσματα είναι ο πρώτος θεμέλιος ενός πολύ μεγαλύτερου πόρου, ελπίζω ότι αυτό επαληθευτεί. Ελπίζουμε να λάβουμε παρόμοια νέα και στη Μεσόγειο» είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε πως η Τουρκία έχει δαπανήσει πολλά, εδώ και χρόνια, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της στον ενεργειακό τομέα και συνέχισε: «Έχουμε αφήσει την πιο δύσκολη περίοδο πίσω μας, είναι καιρός να δρέψουμε τους κόπους μας».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr